3ndriu Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Witam, mam problem z Firefoxem, Thunderbirdem i Chromem. od wczoraj mam problemy z wczytywaniem stron googla i stron zaczynających się od https głównie facebook. występuje mi taki komunikat to do firefoxa jeszcze Podczas łączenia z serwerem www.facebook.com wystąpił błąd. SSL otrzymał rekord z nieprawidłowym kodem uwierzytelnienia wiadomości. Kod błędu: ssl_error_bad_mac_read" az kolei w thunderbirdzie nie mogę odbierać maili, dopiero kilkukrotne kliknięcie "pobierz" pozwala pobrać wiadomości. treść komunikatu: "Podczas łączenia z serwerem pop3.poczta.onet.pl:995 wystąpił błąd. SSL otrzymał rekord z nieprawidłowym kodem uwierzytelnienia wiadomości. (Kod błędu: ssl_error_bad_mac_read)" reinstalowałem, aktualizowałem jawę, próbowałem rożnych ustawień w firefoxie, czyściłem w Ccleanerze, sterowniki do karty sieciowej tez na nowo instalowałem. dodam jeszcze, że wszystkie strony na których są jakieś odnośniki do facebooka nie ładują się do końca, a w Thunderbirdzie nie zawsze wyświetla emoty teksu. i czasami wyskakuje komunikat o nieprawidłowej kompresji ale niestety ie mam jego tekstu. i przy próbie pobrania dodatków w Thunderbirdzie takie komunikaty "Podczas łączenia z serwerem static-cdn.addons.mozilla.net:443 wystąpił błąd. SSL otrzymał rekord z nieprawidłowym kodem uwierzytelnienia wiadomości. (Kod błędu: ssl_error_bad_mac_read) " Odnośnik do komentarza
3ndriu Opublikowano 23 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 rozwiązałem problem samodzielnie. Odnośnik do komentarza
kiwi Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 rozwiązałem problem samodzielnie. A można zapytać w jaki sposób? Bo mam taki sam problem... Odnośnik do komentarza
3ndriu Opublikowano 25 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 już piszę. ściągnij nowe sterowniki do karty sieciowej. tylko nie ze strony producenta laptopa jak było w moim przypadku tylko bezpośrednio ze strony producenta karty sieciowej. mam nadzieje, że u Ciebie też w ten sposób da się rozwiązać problem Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi