Rooland107 Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Witam! mam następujący problem z klawiaturą bądź z jej ustawieniami Mianowicie, po wciśnięciu klawisza "m" pokazuje mi się okienko "Ustawienia programu użytkownika" próbowałem poprzez wyłączenie/odinstalowanie GID Desktop Application, ale nie mogę go zlokalizowac druga sprawa, to problem z literką "ć". Gdy tylko próbuje ją napisać wyskakuje mi "Catalyst Control Center" proszę o pomoc pozdrawiam Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 W CCC wybierz zaawansowane i dalej z prawej strony u góry (chyba w ustawieniach) odptaszkuj -> Włącz skróty klawiaturowe. Odnośnik do komentarza
Rooland107 Opublikowano 19 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 od ptaszkowałem i teraz to okienko już nie wyskakuje, ale po prostu nie jestem w stanie wpisać literkę "ć" problem z "m" nadal aktualny Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 ale po prostu nie jestem w stanie wpisać literkę "ć" A restart był? problem z "m" nadal aktualny Tego nie wiem. Ale myślę, że to identyczny problem ze skrótami tylko w innym sofcie. Odnośnik do komentarza
Rooland107 Opublikowano 19 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 był restart Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Proponuję zmienić u ustawieniach zdefiniowane skróty na inne... alt+c na alt+g, m chyba da się też zmienić na alt+m. Lub dowolne inne. Odnośnik do komentarza
Rooland107 Opublikowano 21 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 a nie da się po prostu jakiegos sterownika odinstalowac ? po i takie rady słyszałm Odnośnik do komentarza
Grisza Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 (edytowane) Chodzi o to, że Catalyst Control Center może mieć ustawione klawisze skrótowe i domyślnie ma skrót "alt+c" (który otwiera okienko aplikacji CCC) . Więc trzeba to zmienić w ustawieniach CCC na inną kombinację klawiszy (najlepiej taką której nie klikasz ). Odinstalowanie sterownika nic nie da bo za to odpowiedzialna jest aplikacja CCC. Jeśli masz wątpliwości do tego czy potrzebujesz CCC przeczytaj TEN temat Edytowane 21 Października 2011 przez Grisza Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 21 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2011 Możesz nie mieć opcji zmiany "hotkeys" bo jesteś na widoku podstawowym. Sprawdź czy masz możliwość przełączenia się na widok zaawansowany... albo jako jedna z pozycji w menu, do wyboru * Start > Programy > Catalyst Control Center > CCC - Advanced (Zaawansowany) albo * w ustawieniach ekranu, zakładka ATI, przycisk wywoływania CCC - o ile padnie pytanie w jakim widoku je uruchamiać lub będzie tam możliwość wyboru. Ewentualnie przyjrzyj się kluczom rejestru ATI (znajdziesz w komentarzach w poniższym linku), ale nie wiem czy to jest aktualne - nie mam ATI, więc nie jestem w stanie tego sprawdzić. HKEY_CURRENT_USER\Software\ATI\ACE\Settings\Runtime\LaunchKeys\HKLaunchDB i tam ponoć wystarczy zmienić "c" na "g" + restart kompa.http://www.poradykomputerowe.pl/awarie_windows/problemy_z_litera_c__a_karty_graficzne_ati_radeon-133.html Może być tak, że po aktualizacji sterowników problem będzie powracał. Możesz spróbować odinstalować tylko CCC poprzez dodaj/usuń programy o ile z tego nie korzystasz. Chociaż nie wiem czy tak da się zrobić (i czy w ogóle można) w laptopach. Odnośnik do komentarza
Rooland107 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 odkurzę trochę temat. po szperaniu w sieci dowiedziałem się, że mój model ma fabryczną wadę klawiatury i następują przepięcia = skutkuje to totalnie losowym włączaniu / wyłączaniu skrótów klawiszowych. rozwiązania: serwis dlatego ja mam zewnętrzną klawiaturę na USB, problem z klawiszami już nie powrócił pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi