tomcio123 Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Witam, mam zainstalowany Windows ME na dysku C i on musi pozostać, i teraz chce na dysku D zainstalować XP tylko nie wiem czy nie będzie jakiegoś konfliktu czy innych problemów, a XP mam na CD. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 mam zainstalowany Windows ME matko jedyna, trzymasz jeszcze ten zabytek? Toć to w dzisiejszym czasie jest dziurawe jak szwajcarski ser, zainstaluj jeśli masz słabawy sprzęt jeden system czyli XP do niego wszystko z poprawek co wyszło, a jeśli chcesz mieć ME to na virtualnej maszynie. Odnośnik do komentarza
tomcio123 Opublikowano 16 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Muszę zostawić ME bo to nie mój komputer tylko pożyczony na czas nieokreślony, a nie wiem jak zainstalować XP "obok" ME... Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 To normalnie zainstaluj na innej partycji, xp z tego co pamiętam sam zmodyfikuje plik startowy gdzie przy starcie będzie do wyboru, który system ma wystartować. Swoją drogą nie dziwota, że w sieci porusza się tyle robali skoro ludzie używają jeszcze takich staroci dziurawych jak sito. Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 A XP jest bezpieczny jak mało co Co do instalacji to instalowanie na partycji D jest troche złym pomysłem jeżeli są już tam jakieś dane. Najlepiej by było stworzyć nową partycję (przez podział np obecnej partycji D) i na niej instalować XP. Pamiętaj też żeby zrobić obraz istniejących partycji (np Drive Image XML) aby w razie problemów można było przywrócić ich stan. Istnieje też możliwość update-u z ME do XP. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 A XP jest bezpieczny jak mało co znaczy, że właściwie są to systemy bez różnicy prawda? Oba jednakowo dziurawe i dla obu jest to samo oprogramowanie av z "pełną" aktualną ochroną dostępne? Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 znaczy, że właściwie są to systemy bez różnicy prawda? Oba jednakowo dziurawe i dla obu jest to samo oprogramowanie av z "pełną" aktualną ochroną dostępne? Nie są ale powiedzenie że przez to że ludzie używają ME w necie porusza się tyle robali jest lekkim nadużyciem. Odnośnik do komentarza
tomcio123 Opublikowano 18 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Zainstalowałem XP na D, a dysk przedtem był pusty i przy uruchamianiu jest opcja wyboru windowsa. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi