peter2012 Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Hej, Ostatnio zainteresowało mnie robienie Let's Playów do różnych gier. No i mam do dyspozycji 2 mikrofony SingStar (podłączane przez jack'a lub przez "pudełeczko" na USB) i mikro z kamerki internetowej Labtec Webcam Pro.Nagrywam Bandicamem,ma opcję dźwięku z 2 źródeł. I wszystko było by pięknie,gdyby nie to,że jakość mnie średnio zadowala. Nie ma trzasków czy coś,ale słychać szum w tle i brzmie lekko nie wyraźnie.Więc zwracam się do Was z pytaniem:czy zna ktoś jakiś sposób/program do poprawy jakości nagrania?Bo jak patrze na jakosć innych to naprawdę jest różnica... Karta dźwiękowa: Realtek HD Audio Głośniki: W podpisie. Proszę grzecznie o pomoc kolegów Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Te szumy nie są przypadkiem z otoczenia? (szumiące bebechy kompa, szczególnie zasiłki "bez komentarza", pracujących wentylatorów w obudowie). Generalnie dla czystego dźwięku powinna być totalna cisza w pomieszczeniu, albo wybitnie kierunkowy mikrofon. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Ja dodatkowo proponuję przetestować to: Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 15 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 @marekW Nie, to jest raczej taki jakby szum przepływającego prądu,takie "tuuuuuuuuuu". A mikrofony jak odsunę sie na ok.30 cm od mikro to po prostu nie słychać mnie,więc to nie bebechy. @wiesław531 Mam to samo,tyle że oryginalne od Realtek.Zaznaczone mam obie opcje. Poza tym,mikrofony są podłączone na jedno USB za pomocą skrzyneczki od Singstar (2 wejścia jack >>> USB) więc to może tego wina?Poza tym gdy podpinam na jacka pojedyńczy mikrofon to dużo ciszej mnie słychać. Co myślicie? Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 w ustawieniach realteka jest jeszcze podbicie czułości mikrofonu, ja mam ustawione na +20dB i przy zwykłym mikrofonie logitech'a słychać mnie dość dobrze z większej odległości. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 (edytowane) @peter2012 Ja tylko zaproponowałem abyś potestował z różnymi ustawieniami w jednym lub drugim menadżerze. Testy - to włącz opcję i zobacz. Zmień na inną i zobacz itd. Aż do uzyskania optymalnych wartości. Ja akurat mam domyślne bo nie potrzebuję nic zmieniać. EDYTA i tylko dla humoru. Zainstaluj sobie w domu miniaturę tego co mam w pracy i mimo iż przeznaczenie takiego pomieszczenia jest całkowicie inne to jednak również spełnia wymagania jako efekt uboczny. Aby sobie wyobrazić skalę to to pomieszczenie jest w tym niebieskim budynku. Edytowane 12 Grudnia 2011 przez picasso 12.12.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi