sop90 Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Witam mam problem ,mój komputer nie chce się włączyć , po wcisnięciu przycisku zapala się lampka słychać jaj chodzi czyli wszystko ok. tyle ,że za chwilke się wyłącza i włącza z powrotem , a monitor nie reaguje... jaka może być przyczyna? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 sop90 założyłeś temat w dziale » Diagnostyka malware - Centrum bezpieczeństwa » Dział pomocy doraźnej, który jest przeznaczony tylko do rozwiązywania problemów infekcji. Temat przenoszę, wstępnie celuję w: mój komputer nie chce się włączyć , po wcisnięciu przycisku zapala się lampka słychać jaj chodzi czyli wszystko ok. tyle ,że za chwilke się wyłącza i włącza z powrotem , a monitor nie reaguje... ... dział sprzętowy. To wygląda na coś z kolekcji płyta główna lub zasilacz. Nie wiem czy sobie to dobrze wyobrażam z tym "wyłącza i włącza z powrotem", ale ten opis dość pasuje do tego co ostatnio się u mnie działo (skończyło się na wymianie płyty głównej). Temat przeniesiony, może ktoś ze sprzętowców tu coś innego jeszcze podpowie. . Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 Do ściągnięcia HWiNFO w wersji 32 lub 64 bit wygenerowanie raportu i wklejenie go tu, ważne jest też podanie dokładnej nazwy zasilacza (spisana z naklejki). Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 sop90 kiedyś zwrócił się do mnie z takim samym problemem mój znajomy. Rozkręciłem obudowę "blaszaka", przy pomocy pędzelka z długim włosiem oczyściłem zabite kurzem wiatraki. Na końcu przedmuchałem sprężonym powietrzem. Odczekałem ok. 30 minut i włączyłem PC-ta. Zastartował normalnie bez żadnych problemów. Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 14 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2011 switch48 - i takim sposobem to my tu do niczego nie dojdziemy, a o każdy podzespół będzie osobne pytanie z osobnym postem. Pytanie - nie włącza się normalnie, a w trybie awaryjnym również się nie włącza? PS. Pytanie o raport może być pojęciem względnym i nie koniecznie tworzonym przez program do tego stworzony, przecież to jasna jak słońce, konfigurację można też podać wypisując wszystko fizycznie, z napisów na podzespołach, z faktury/rachunku, wystarczy chcieć, nie wiadomo tu nawet czy to laptop czy stacjonarny. Odnośnik do komentarza
trpcp Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 Nie można sie pytać nieprzytomnego pacjęta z drgawami o samopoczucie. Przegrzewający sie procek to żeczywiście jedna z mozliwych przyczyn. Rozebrać, wyczyścić, zresetować bios, w miarę możliwości podmienić zasilacz. A może włącznik się zużył i trzyma troche a długo zwarcie? Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 15 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 (edytowane) Nie można sie pytać nieprzytomnego pacjęta z drgawami o samopoczucie. nie można się z tym nie zgodzić tyle, że "pacjęt" z reguły jest "pacjentem". Edytowane 12 Grudnia 2011 przez picasso 12.12.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi