Tivan Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Witam. Mam problem który jest denerwujący otóż gdy uruchamia się PC wyskakuje mi: Wybierz system do uruchomienia: "Microsoft Windows XP Professional" Windows <domyślny> <---- to mnie właśnie denerwuje Wszedłem więc w boot.ini a tam nie ma niczego takiego jak Windows <domyślny> jest tylko normalnie multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect Była by jeszcze z bogiem sprawa jak by było ustawione, że przy uruchamianiu się PC było od razu zaznaczone Microsoft Windows XP Professional, niestety jest Windows <domyślny> i muszę naciskać strzałkę do góry bo inaczej system nie wystartuje na tym domyślnym. Ktoś wie co z tym zrobić? ponieważ jest to u mojego wuja, a to jest już starsza osoba i nie chcę mu utrudniać życia : )Pozdrawiam i z góry dziękuje : ) Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Takie zjawisko zachodzi wtedy, gdy brak wejścia "default" w boot.ini. Tu przykład jak taka konstrukcja powinna wyglądać: [boot loader] timeout=2 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect Przeklej cały plik boot.ini do wglądu. . Odnośnik do komentarza
Tivan Opublikowano 13 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 Jutro ja będę u wuja to mu zrobię. Dzięki wielkie Temat można zamknąć. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 13 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2011 (edytowane) Tematu jeszcze nie zamknę, poczekam aż potwierdzisz, że problem rzeczywiście leży w niepełnym boot.ini. Edytowane 12 Grudnia 2011 przez picasso 12.12.2011 - Czas przeleciał, potwierdzenia brak, temat zamykam. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi