MegaTherion Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Witam, Mam obraz partycji wykonany Clonezillą (najnowsza). Podczas przywracania piszę iż dysk docelowy ma mniejszy rozmiar niż partycja na której był wykonany obraz (Partcja którą kopiowiałem miała 90 GB a dysk na któy chce przywrócić obraz ma 80 GB) Obraz partycji ma tylko 14 GB. Pytanie dlaczego clonezilla nie przywróci tylko danych z obrazu ? Czy jest możliwośc aby to obejść ? Instnieje parametr C (anuluje sprawdzanie dysków)ale nie zabardzo wiem jak go znaleźć lub włączyć Na commandline sie nie znam w Clonezilli. Bardzo proszę o poradę i pozdrawiam Odnośnik do komentarza
maggreg Opublikowano 11 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Jest to ograniczenie programu z którego korzysta ten system do tworzenia obrazów czyli Partimage - tutaj wyjaśnienie autora: http://www.partimage.org/Partimage-FAQ#Can_I_restore_it_to_a_smaller_or_bigger_partition_.3F pzdr Odnośnik do komentarza
MegaTherion Opublikowano 11 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Dzięki za info. Jesteś bardzo pomocny. Pozdro Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi