marcos777 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Witam, dzisiaj rano kolega w pracy odpalił kompa z XP, kliknął na żółtą ikonkę aktualizacji systemu. Prawdopodobnie od tego zdarzenia nie da się uruchomić normalnie IE. Pokazuje się na 1 sek. strona startowa i znika, bez żadnego komunikatu. Po wybraniu opcji " Uruchom IE - bez dodatków" jest OK, tzn. IE się otwiera i działa, z tym że w ograniczonym zakresie. Odinstalowałem IE i pobrałem nowy z M$ i zainstalowałem, lecz jest bez zmian. Załączam log "Windows Update Log Report for the last 24 hours. Kojarzymy tą awarię z dzisiejszą aktualizacją, bo w piątek wszystko było Ok, ale może jesteśmy w błędzie, bo potem odinstalowaliśmy te aktualizacje i nic to nie zmieniło. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Fix IE Utility Jeśli nie zadziała (uruchom ponownie komputer!)... dodaj logi (otl i extras) z OTL Odnośnik do komentarza
marcos777 Opublikowano 14 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2010 Ok DawidS28, "Fix IE Utility" zrobię jutro, jak wrócę do pracy. Logi OTL mam już gotowe, ale wysyłam Ci z pewnych względów tylko na priva. Odnośnik do komentarza
marcos777 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Fix IE Utility nic nie zdziałał. Przywracanie systemu nie działało, chociaż było kilkanaście PPS. Pomógł dopiero kontroler plików systemowych i płytka z XP. Mam 14 screenów odnośnie informacji o zainstalowanych dodatkach do IE. 2 dodatki ActiveX były uszkodzone. Może jutro wrzucę, jak będę miał chwilę czasu (jakby ktoś chciał się doktoryzować). Ale generalnie już jest OK i temat do zamknięcia. Dziękuję za pomoc DawidS28. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 15 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2010 Nie, ja już nic nie potrzebuję, wątpię, by się to komuś przydało. Ważne, że działa Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi