hebros Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Witam! Dostałem komputer z Win XP SP2 z wyłączonym kontem administratora. Żaden inny użytkownik również nie ma praw admina. Jest tylko konto usera z ograniczonymi prawami. Jak widać nic na tym komputerze nie mogę zrobić. Czy jest jakaś możliwość włączenia konta administratora lub stworzenia nowego konta z uprawnieniami adminoistratora? -- Pozdrawiam Bogdan Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Przy braku jakiegokolwiek konta o uprawnieniach administracyjnych aplikują się sposoby zewnętrzne, czyli płyta startowa która umie załadować plik rejestru SAM i wykonać rekwalifikację statusu konta. 1. Płyty z automatem: Offline NT Password & Registry Editor / PC Login Now. 2. Dowolne LiveCD z wbudowanym regedit, by ręcznie załadować plik SAM i wykonać edycję tego rodzaju: KLIK (Metoda 3). Tak, to instrukcje dla Vista/Windows 7, ale to ma zastosowanie i w Windows XP. Wbudowany Administrator ma wspólny RID niezależnie od platformy (numerek 500 w SAM przełożony na 000001F4). . Odnośnik do komentarza
hebros Opublikowano 11 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2011 Dopiero dzisiaj mogłem pobawić się moim komputerem - dzieki picasso -[jak zawsze zresztą]. Pomógł Offline NT Password... Jestem już administratorem na komputerze. Temat zamkniety Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi