wieslaw531 Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Ja się na to nie zgadzam. MarekW też pisał na swoim profilu, że Mu jakoś szybko leci. Na moim zestawie czas bezczynności procesora za*****ala w trybie sześciokrotnie większym. Odnośnik do komentarza
Bonifacy Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Najnowsze badania jednoznacznie wskazują, że Wszechświat rozszerza się coraz szybciej. Przyznano za to w tym roku Nagrodę Nobla z fizyki: http://www.wprost.pl/ar/264330/Nobel-z-fizyki-za-odkrycie-ze-Wszechswiat-rozszerza-sie-coraz-szybciej Dlaczego Bill przyśpieszył u Ciebie upływ czasu tylko 6-krotnie? - oto jest pytanie! Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 9 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Wiem, że się rozszerza i to coraz szybciej. I to jest ciekawe pytanie dlaczego. Ale dlaczego ten czas na różnych prockach przyśpiesza w zależności od ilości rdzeni? Odnośnik do komentarza
izaw Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Masz sześć rdzeni/procesorów? Czasy sumują się dla wszystkich rdzeni/procesorów. Trochę dziwne, ale inaczej trudno byłoby liczyć czasy zużyte przez procesy. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 9 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Zawsze wydawało mi się, że sekunda trwa tyle samo czasu co każda sekunda. A ile czasu każdy rdzeń nie jest obciążony można sumować i dzielić w moim przypadku przez 6. Oczywiście dla jakiejś wartości uśrednionej ale ta przynajmniej odpowiadałaby realiom. A tak obecnie mam 15,5 godziny procesu bezczynności w sytuacji gdzie komp był włączony po 19:00. Wg tych danych to ja leżałem na lewym boczku a później próbowałem ratować Jazie w oczku bo padło mi 90% populacji i tylko ten gatunek . Odnośnik do komentarza
izaw Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Jeżeli czas bezczynności nie był sumowany, to obciążenie sumaryczne 500% rdzeni dawałoby bezczynność... no jaką i o ile różną od pełnej bezczynności. Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 10 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Czas bezczynności jest sumowany i według mnie w sposób nieprawidłowy. Sprawdzałem to również na XP z prockiem 4-rdzeniowym i jest identycznie. Jeżeli w moim przypadku byłaby sytuacja, że bezczynność rdzeni w minutach jest taka: 60+50+50+60+60+60 co daje wg MZ 340 minut - czyli 5 godz i 40 minut a faktycznie powinna być to wartość około 56 minut i 37 sekund. I to byłaby wartość odpowiadająca prawdzie. Być może tytuł tematu jest trochę humorystyczny ale podtekst wg mnie jest głębszy. Na ile wiarygodne są prezentowane dane w MZ i nie chodzi tu tylko o czasy. Czy inne wartości nie posiadają podobnych błędów? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi