Punisher2010 Opublikowano 9 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Mój tata raz podpinał do komputera telefon przez USB, coś źle robił, i nie wiedział co. Od tamtego czasu mam problem z nieznanym urządzeniem obrazowania którego nie da się usunąć. Jak się tego pozbyć? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 10 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Ten komunikat zwykle jest charakterystyczny dla braku uprawnień do klucza urządzenia w gałązce ENUM (tu Wszyscy mają tylko Odczyt, konto SYSTEM ma Pełną kontrolę). Podobne zjawisko zachodzi dla "urządzeń sieciowych" antywirusów, które umieszczają wpis w Root. Możesz spróbować od strony rejestru ręcznie: 1. Rozumiem, że mamy tu do czynienia z kluczem do machnięcia: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Enum\Root\Image\0000 2. Bez babrania się z przyznawaniem uprawnień: uruchomienie regedit w kontekście konta SYSTEM za pomocą psexec lub Process Hacker (KLIK). 3. Restart systemu i przyjrzyj się czy urządzenie się nie odtwarza (to jest możliwe, jeśli jakiś INF na dysku pozostał.) Bardziej szczegółowe powiązania między kluczem a plikami INF i innymi wpisami rejestru może wykonać darmowy ulepszony menedżer urządzeń Device Remover. . Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 10 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 nadałem sobie pełną kontrolę uprawnień, usunąłem klucz i gotowe:P Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi