Skocz do zawartości

Malware.Packer.Gen&Adware.EasyDownloads&win7x64

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Malwarebytes Anti Malware znalazł mi Malware.Packer.Gen i Adware.EasyDownloads i wykasował, ale nadal je chyba mam.

Objawy - przy włączaniu jakichś stron, szczególnie z wyników wyszukiwania Google'a pojawiają się strony z reklamami zamiast oczekiwanych a w pasku adresu jest adres strony, którą chciałem wyświetlić( reklamy angielskie i polskie). Dopiero jeśli w ciągu 2-3 sekund od zaczęcia ładowania strony jeszcze raz kliknę na pasku adresu i dam enter, to ładuje mi się dobra strona. Pojawił mi się też błąd zapory systemowej - nie działa i nie daje się włączyć. Często również( ale nie zawsze) przy hibernacji system zamyka się i zamyka..... a przy ponownym uruchomieniu system odzyskuje sprawność po wysypaniu się( komunikat: system odzyskał sprawność po nieprawidłowym zamknięciu). Zaintalowałem Malwarebytes Anti Malware i odtąd blokuje mi dresy zaczynające się od 193.105.(potem są różne cyfry). Załączam logi z Malwarebytes z wykrycia zagrożenia (po usunięciu plików nic już nie wykrywa) oraz z innych z instrukcji na forum

aha, wyłączyłem już odzyskiwanie systemu i wykasowałem wszystkie pliki odzyskiwania

checkup.txt

mbam-log-2011-10-06 (22-28-13).txt

OTL.Txt

Edytowane przez picasso
Nadwyżka zbędnych logów usunięta, a sensu nie ma dołączać pusty log z MBAM. //picasso
Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

ComboFix pomyślnie usunął rootkita. Teraz drobne poprawki.

1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst:

:Files
C:\cleanup.bat
C:\backup.reg
C:\Windows\system32\drivers\ktdanfz.sys
C:\Windows\system32\drivers\zqdb.sys

:Services
fdfcj
pqtebzyj

:OTL
[2010/07/01 23:17:13 | 000,001,196 | ---- | M] () -- C:\Users\Mati\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\f5dr6860.default\searchplugins\winamp-search.xml
O3 - HKLM\..\Toolbar: (no name) - Locked - No CLSID value found.
O8 - Extra context menu item: &Winamp Search - C:\ProgramData\Winamp Toolbar\ieToolbar\resources\en-US\local\search.html ()

:Commands
[emptyflash]
[emptytemp]

Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera.

2. Odinstaluj zbędny sponsoring Winamp Toolbar

3. Następnie uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL oraz AD-Remover z opcji Scan.

Przywracanie włączysz sobie na końcu. Teraz przejdźmy do czynności finalnych.

1. Użyj opcji Clean z Ad-Remover oraz opcji Sprzątanie z OTL

2. W Start > w polu szukania wklej i wywołaj polecenie "C:\Users\Mati\Desktop\ComboFix.exe" /uninstall

3. Zaktualizuj oprogramowanie:

Internet Explorer (Version = 8.0.7601.17514)

"{AC76BA86-7AD7-1033-7B44-A94000000001}" = Adobe Reader 9.4.6

"Adobe Flash Player ActiveX" = Adobe Flash Player 10 ActiveX

"Adobe Flash Player Plugin" = Adobe Flash Player 10 Plugin

Szczegóły aktualizacyjne w tym wątku: KLIK.

Edytowane przez picasso
10.12.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...