qwerty1991 Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Witam posiadam windows 7, dziś wyłączyłem usługę Klient zasady grupy poprzez rejestr ponieważ normalnie poprzez services.msc sie nie dało. Wyłączyłem ją ze względu na to iż nie potrzebuje takowej usługi oraz gpedit. I po wyłaczeniu tej usługi po starcie systemu otrzymuje ciagle komunikat jak na screenie: da sie jakoś zrobić aby ten dymek sie nie pojawiał? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 16 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 (edytowane) dziś wyłączyłem usługę Klient zasady grupy (...) ze względu na to iż nie potrzebuje takowej usługi Nie bez przyczyny konfig jest zszarzony, a Windows się rzuca po ręcznym zmanipulowaniu wartości Start. Na komunikacie jest widoczny powód: "Uniemożliwia to logowanie się do systemu zwykłym użytkownikom". Namacalnie się o tym przekonasz, gdy utworzysz konto nie-administracyjne i spróbujesz się na nie zalogować, cyk: Wnioski: zamiast poszukiwać wiatru w polu z "kosmetyką" dymka, należy przywrócić usłudze domyślne Auto. Strona BlackViper nawet w najbardziej okrojonych konfiguracjach (drastyczne Bare-bones!) także zaleca domyślny Automatyczny. . Edytowane 12 Grudnia 2011 przez picasso 12.12.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi