cod3r Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Witam, Pożyczyłem znajomemu pendrive i widocznie tam został on zainfekowany. Generalnie zaraz po podłączeniu do mojego komputera Comodo zareagował i zapytał czy ma usunąć podejrzany plik (jakie wykrył to zamieszczam poniżej na obrazku). Nie miałem tam żadnych bardzo ważnych plików więc skasowałem, rozłączyło mnie też z internetem, i jak próbowałem się podłączyć i udało się to po ponownym podłączaniu pendrive'a znowu net się rozłączał. Sformatowałem więc pena. Zrobiłem całościowy skan Comodo (nic nie wykrył). Dla pewności czy nic nie przedostało się do systemu zrobiłem logi OTL, proszę o analizę czy wszystko jest ok. Jak się kliknie w ta miniaturkę to widać całość, bo widzę że ty poucinało . Dołączam pliki które wygenerował OTL. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Nie w widzę w raportach żadnych śladów infekcji. Mam tylko drobne uwagi aktualizacyjne: ========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ========== [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216026FF}" = Java 6 Update 27"{32A3A4F4-B792-11D6-A78A-00B0D0160270}" = Java SE Development Kit 6 Update 27"Adobe Flash Player ActiveX" = Adobe Flash Player 10 ActiveX"Adobe Flash Player Plugin" = Adobe Flash Player 10 Plugin Są nowsze wersje: KLIK (chodzi o wersję x86 = zainstalowany tu wariant 32-bit). . Odnośnik do komentarza
cod3r Opublikowano 6 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2011 Dzięki, zastosuję się do rad. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi