omletem Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Witam, od jakiegoś czasu mam problem z myszką L-ogitech anywh-ere mx, to mycha bezprzewodowa. Na początku myszka się tylko rozłączała, słychać było sygnał rozłączeniu z USB i kursor zamierał. Potem stawało się to coraz częściej aż w końcu zupełnie przestała działać. Na początku wydawało mi się, że to baterie, po wymianie na chwilę odżywała, ale po sprawdzeniu na innym komputerze okazało się, że jest sprawna. Co dziwne pendrivy, dyski zewnętrzne działają, po probie podlaczenia innych myszek okazalo sie, ze nie dziala juz zadna. po przejrzeniu wielu forów i wybróbowaniu wielu rad nic się nie zmienia. reinstalacja sterownikow przywrocenie ustawien domyslnych w BIOSie zmina ustawien w manadzerze urzadzen zmiana zmiennych srodowiskowych windows uaktualniony oto zrzut z combofix, bo juz nie mam nadziei: log z combofix.txt bardzo proszę o pomoc, jestem architektem praca na touch padzie to dramat! PS. Laptop Tosh-iba A200 - 14D, z windows vista sp 2 Odnośnik do komentarza
wieslaw531 Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 po probie podlaczenia innych myszek okazalo sie, ze nie dziala juz zadna. Co to znaczy? Czy robiłeś próby z myszkami "przewodowymi" i też nie działają? W temacie użycia combofix się nie wypowiadam. EDYTA Myślę, że powinieneś również pokazać obrazek z Menadżera Urządzeń. Odnośnik do komentarza
Krzycho92 Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 (edytowane) A, czy instalowałeś sterowniki od tej myszy bezprzewodowej Logitecha? Bo jeśli próbowałeś kilka myszek, i żadna nie działa, może sterowniki się "pomieszały"? Usuń z menadżera urządzeń wszystkie myszy (nie podpinaj do tego momentu żadnej, bo wtedy zainstaluje właśnie tą podpiętą), zrestartuj kompa i wtedy podłącz mysz (możesz po załadowaniu windowsa). Jeśli nie lubisz/nie masz czasu męczyć się z usuwaniem sterowników od myszy, to możesz (jeśli masz backupy etc.) zrobić format, ale to takie awaryjne rozwiązanie jeśli okazało by się, że to nie wina mobo (a chyba nie skoro piszesz, że pendrive'y i dyski na USB działają; a bios był resetowany, więc ustawienia typu "USB Mouse Enable" odpadają), tylko sterowników. Edytowane 12 Grudnia 2011 przez picasso 12.12.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi