Skocz do zawartości

Trojan.FakeMS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zainstalowałem na czysto Win 7 HP x64 + KIS + MBAM PRO .... wykonałem skanowanie KISem ... czysto , natomiast MBAM Pro wykrył 2 pliki oznaczone jako Trojan.FakeMS w lokalizacji C:\Windows\winsxs\amd64_microsoft-windows-wininit_31bf3856ad364e35_6.1.7600.16385_none_8ce7aa761e01ad49

Czy to jest FP? Czy rzeczywiście jakieś szkodliwe oprogramowanie? Z tego co wiem, nie tylko mi, coś takiego wyskoczyło - czy to może być błąd bazy MBAM?

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

System był na czysto, a instalowałem tylko zaufane programowanie z legalnych nośników tj. programy od Adobe, przeglądarkę itd. A wiesz może, gdzie można im to zgłosić .... bo na stronie MBAM widzę tylko support nie ma nić o zgłoszeniu fałszywych alarmów.

Na forum MBAM znalazłem taki post http://forums.malwarebytes.org/index.php?showtopic=97044&pid=482526&st=0entry482526 - nie mam tam konta, czy ktoś mógłby sprawdzić czy temat dotyczy mojego FP?

Ok dzięki - Widzę, że w tym drugim temacie tutaj przewija się oprogramowanie Adobe .... nie wiem jak na forum MBAM

Ale ja próbowałem secunią PSI aktualizowac Adobe AIR i wtedy wyrzuciło mi komunikat, że SHA jest niepoprawne, więc z automatu to nie poszło - zrobiłem ręcznie - zastanawiam się czy to mogło mieć wpływ na tą "infekcję" :)

Widzę, że w tym drugim temacie tutaj przewija się oprogramowanie Adobe

Nie bierz za odnośnik innych cech tamtego tematu, w którym na własne życzenie załadowano infekcję via crack.

Ale ja próbowałem secunią PSI aktualizowac Adobe AIR i wtedy wyrzuciło mi komunikat, że SHA jest niepoprawne, więc z automatu to nie poszło - zrobiłem ręcznie - zastanawiam się czy to mogło mieć wpływ na tą "infekcję"

Te pliki (systemowe) wykryte przez MBAM nie mają żadnego związku z Adobe.

.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...