juliana Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Witam wszystkich, Używam Orange CDMA na modemo/routerze MV410R. Do pierwszego uruchomienia routera po wyłączeniu zasilania muszę zawsze odpalić program AxessManager, który najpierw "szuka" modemu a jak znajdzie to wyświetla żądanie kodu PIN.e. Otóż odkąd zainstalowałam ESET Smart Security 5RC, muszę zawsze czasowo wyłączyć firewall aby Axess Manager wykrył modem i zażądał PIN-u, dopóki tego nie zrobię, mam komunikat " urządzenie niedostępne". Gdy tylko modem zostanie wykryty i podam PIN, mogę zaraz firewall włączyć ponownie i wszystko działa normalnie. Dopóki nie wyłączę zasilania modemu do np. restartu o północy ( Szczęśliwe Godziny!) nie ma żadnego problemu z łączeniem się kart z routerem i z internetem nawet wyłączeniu/ponownym właczeniu kompa. Dopóki nie trzeba restartowac modemu i odpalać AxessManagera. Jak mam ten firewall ustawić aby nie blokował działania programu? Wczesniej miałam ESET Nod32 Antivirus 4, firewall był wtedy tylko z Windows ( Vista HP) - zero problemów. Prosze o pomoc i z góry dziękuję Odnośnik do komentarza
mirf Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Witam Do przeczytania -> http://www.eset.pl/Pomoc,f,2917,act,show/Zapora_blokuje_dostep_programu_do_Internetu_Jak_dodac_wyjatek_ Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Rozwiń ten krzyzyk przy Personal Firewall. Musisz znaleźć opcje Aplications Rules , lub coś w ten deseń. Nie mam ESETA. Następnie wybierasz AxessManager i zaznaczasz zezwalaj. Allow Czy w czasie blokady AxessManager pokazuje się komunikat ESETA o blokowaniu programu? Jeśli tak powinna tam być możliwość zmiany na zezwalaj i zapamietaj moją decyzję Odnośnik do komentarza
juliana Opublikowano 30 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Rozwiń ten krzyzyk przy Personal Firewall. Musisz znaleźć opcje Aplications Rules , lub coś w ten deseń. Nie mam ESETA. Następnie wybierasz AxessManager i zaznaczasz zezwalaj. Allow Czy w czasie blokady AxessManager pokazuje się komunikat ESETA o blokowaniu programu? Jeśli tak powinna tam być możliwość zmiany na zezwalaj i zapamietaj moją decyzję Tak to wygląda: Jak widać nie ma Axess Managera. Też na to wpadłam i tam szukałam ale właśnie nie znalazłam. Nie ma komunikatu o blokowaniu programu, bo program działa, tylko nie jest w stanie zobaczyć podłączonego modemu. Zamiast ekranu jak poniżej ( mniejsza o niewłaściwą kartę R-UIM tam) w tle widać komunikat wykryto urządzenie) gdzie normalnie potem z dobrą karta po podaniu PIN-u zmienia się kolejno na Gotowy i Połączono. u mnie, dopóki nie wyłączę zapory, jest komunikat na przemian Poszukiwanie urządzenia/Urządzenie niedostępne. @mirf, nie chodzi raczej o blokowanie dostępu aplikacji do internetu, bo ona ma wykryć modem najpierw i tego nie robi, jak już go wykryje to łączy z internetem mimo firewalla. Ale sprawdzę z tym trybem interaktywnym, jak będę używać CDMA bo teraz piszę z innego internetu. Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Jak wyłączysz opcję podawania PIN-u coś to zmienia? Nie wiem czy to ten modem, ale... patrz str. 23 > http://www.google.pl/url?sa=t&source=web&cd=2&ved=0CCEQFjAB&url=http%3A%2F%2Fit-centrum.pl%2Faxesstel%2Fporadnik.pdf&rct=j&q=mv410r%20instrukcja&ei=wgaGTq1Vx6bRBdCM4Qs&usg=AFQjCNHPq3Kr2H79CsaVsQybZl0hPGsO-w Odnośnik do komentarza
juliana Opublikowano 30 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 (edytowane) Jak wyłączysz opcję podawania PIN-u coś to zmienia? Ha! to już historia nie da się teraz na obecnych kartach wyłączyć PIN-u gdyby można było, nie byłoby potrzeba tego cholernego Axess Managera i nie byłoby mojego posta. Edit: Teraz właśnie się podłączyłam do MV410. Miałeś rację, @mirf , Twoja rada pomogła. Dodałam wyjątek w trybie interaktywnym i puściło. Dziekuję za pomoc, temat można zamknąć. Edytowane 1 Października 2011 przez juliana Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi