matush555 Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Witam serdecznie! Mam problem z komputerem młodszego brata, a mianowicie komputer nie uruchamiał się nawet w trybie awaryjnym był problem z plikiem shell32.dll wiec usunąłem stary i zastąpiłem go nowym z płyty instalacyjnej. Lecz dalej był błąd. Teraz nie jestem w stanie powiedzieć jakiego typu ani podać dokładny kod bsod'a Musiałem iść do pracy wiec zostawiłem to po powrocie zastałem zainstalowany nowy system z błędami i ComboFix'em na pulpicie. Załączniki: OTL.Txt Extras.Txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 29 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Temat zmieni dział. W raportach nie widać żadnych wpisów infekcji, to raczej spodziewane po "zainstalowaniu nowego systemu" (o ile dobrze rozumiem to działanie). W Dzienniku zdarzeń jedynie przykuwa uwagę ten błąd: Error - 2011-09-28 09:31:07 | Computer Name = USER-D4147AF310 | Source = Ntfs | ID = 262199Description = Struktura systemu plików na dysku jest uszkodzona i nie do użytku.Uruchom narzędzie chkdsk na woluminie C:. po powrocie zastałem zainstalowany nowy system z błędami i ComboFix'em na pulpicie Uściślij jaki jest aktualnie problem w nowym systemie (i jaką metodą nowy system stawiano = nakładka reperacyjna czy przez format + instalacja)? Jakie podstawy są tu do zakładania tematu w dziale diagnostyki infekcji? Pokaż co robił ComboFix, bo on nie tylko "jest na Pulpicie", ale go uruchomiono (są ewidentne ślady w raportach). C:\ComboFix.txt do pokazania. . Odnośnik do komentarza
matush555 Opublikowano 30 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Przepraszam za dzial Byl formatowany i zainstalowany na czystej partycji c. Ale pojawil sie nowy problem. Nie moge uruchomic systemu pojawia sie nastepujacy komunikat STOP 0x0000007E [0xC0000005,0x00000000,0x0f89c0b68,0xf89c0864] w trybie awaryjnym nie chce sie uruchomic resetuje go. Przepraszam za brak polskich znakow. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 30 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 (edytowane) Pachnie problemem sprzętowym, gdyż system jest po formacie i nie może wejść w żaden tryb, nawet redukowany awaryjny. Temat przenoszę wstępnie do działu Hardware. Dział ten wymaga podania określonych danych KLIK, ale ze względu na brak dostępu do systemu raporty z programów do ominięcia, dostarcz tyle ile wiesz o sprzęcie. Wstępny punkt zaczepienia, jak wyszczególniłam w Dzienniku zdarzeń był odnotowany "błąd uszkodzonej struktury systemu plików", co nasuwa diagnostykę via MHDD. . Edytowane 12 Grudnia 2011 przez picasso 12.12.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi