gruby Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Witam mam internet z Dialogu jako że jestem graczem cs niski ping jest dla mnie podstawą tak więc napisałem do nich oni mi kazali zrobić rożne testy . Tak więc zrobiłem testy Traceroute ping netstat ipconfig all speedtest i wszędzie wykazywało że mam pingi 60-80 przy internecie 2 mb to lekka przesada z resztą ja wiem że większość pewnie tak ma ale ja próbowałem pisałem do nich a oni bezczelnie mi automatem spamowali . Albo że wszystko jest w porządku takie pingi są okej albo że wina komputera wirusy itp. Poprosiłem ich o fast path i znów pisali z automatu że z przyczyn technicznych nie mogą uruchomić ... Tak więc nie wiem co zrobić jakiś sposób na zmniejszenie pingu samemu przekierowania jakieś ? MAM Router . Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 W sumie to ja też sobie powinienem na forum napisać autoresponder. https://www.fixitpc.pl/topic/2394-diagnostyka-ogolny-raport-konfiguracji-sieci/ Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 25 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 http://wklej.to/bmiYG Proszę mam nadzieje że uda mi się zejść do pingu 30 :X Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 1. Zrób test: http://www.speedtest.pl/ 2. Wywal na próbę Avasta. 3. Z jakiego serwera CS korzystasz? Podaj jego adres. Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 25 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Proszę tutaj masz cały zestaw co wysyłałem do operatorów dialogu i nic nie stwierdzili patrząc na niego :x ( Speed test jest też tam ) nawet nie chcieli przerzucić mnie na fast-path http://imageshack.us/g/695/ipconfigu.jpg/ Czy ping ma coś do prędkości internetu bo mam 2 ale chyba skusze się an 10 ?. cfosspeed czy ten program rzeczywiście pomaga i zmniejsza ping czy placebo ? ) Ogólnie różne serwery cs ale ping cały czas taki sam ; / Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Proszę tutaj masz cały zestaw co wysyłałem do operatorów dialogu i nic nie stwierdzili patrząc na niego :x ( Speed test jest też tam ) nawet nie chcieli przerzucić mnie na fast-path To jest temat-rzeka. Za wiele nie zdziałasz. Żaden ISP nie chce tego zmieniać. Czy ping ma coś do prędkości internetu bo mam 2 ale chyba skusze się an 10 ?. Tak, ale to nie jest ścisła zależność. Zdecydowanie więcej zależy od infrastruktury. cfosspeed czy ten program rzeczywiście pomaga i zmniejsza ping czy placebo ? ) Generalnie placebo. Możesz popróbować, ale według mnie za wiele to nie zmieni. https://www.fixitpc.pl/topic/4745-internet-i-sieci-faq/ Wyłącz IPv6 według tego (gdzieś tam w połowie jest opis przy okazji zrywania połączeń). Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 25 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 ajć niestety nie pomogło ; / jest jeszcze jakaś magiczna opcja dzięki której bede zadowolony ? Jakieś przekierowania na szybsze serwery ? Bo pisząc do nich raczej nic nie zdziałam oprócz nerwów przez ten automat Nie rozumiem jak to jest że jedni mają pingi po 20 a innym walną po 80 100 cała ulica tak ma co gramy w tą grę i chcemy to zmienić ale nie wiemy jak więc tylko ja próbuje :x cfosspeed < powiem tak niby pingu nie zmniejszył ale stabilizuje lagi ogólnie coś tam dał Szkoda że głupiego fast-path nie dadzą bo podobno zmniejsza o 30 ping ale gubi pakiety :X tak więc co proponujesz jestem gotów na wszystkie modyfikacje prócz reinstal windowsa Dodam że nie mam wirusów często piccaso pomaga mi czyścić komputer Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Ponieważ posiadasz Windows Vista, która po dużej liczbie niedoróbek związanych z implementacją stosu TCP/IP w Windows ma w miarę normalne rozwiązania, to za wiele nie mogę Ci już doradzić. Możesz przelecieć całe FAQ od tego miejsca i wykorzystać te bardziej nadające się do Twojego przypadku rady, przy czym zmiana MTU i RWIN Cię nie dotyczy (powody podane zdanie wcześniej). https://www.fixitpc.pl/topic/4745-internet-i-sieci-faq/page__p__34814#entry34814 Też mam 2 mbps, tyle że w TP S.A. i mam podobne wyniki. Pewnych rzeczy nie przeskoczysz. Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 25 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 No niestety z wielkimi firmami nie ma co walczyć pojedynczo :x Ale dziękuje za chęci i pomoc ! PS: A jak bym zmienił system dało by boś czy raczej nie ? np xp Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Wyżej pisałem, że pod tym względem XP jest gorszy od Visty. Nie zmieniaj, to nic nie da. Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 3 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 cześć wróciłem bo to jest nie do zniesienia :x I mam do cb kilka pytań. Co mogę napisać do "panów" z " pomocy technicznej " aby mieć jakieś szane wygrać z tym bo to jakaś paranoja piszę i cały czas odpisują automaty nawet nie podadzą powodu;/ Chciałbym wiedzieć jakie argumenty mogę przedstawić czysto związane z ich siecią bo zauważyłem że wiele osób co ma dialog narzeka na te pingi tak jak i moje osiedle. Może ich postraszyć federacją konsumentow A tak na poważnie : Może ty mi poradzisz bo szukam pomocy wszędzie Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 3 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2011 Kilka dni temu Dialog został kupiony przez Netię, więc szanse, że będą się czymkolwiek przejmować są jeszcze niższe niż wcześniej. Z dostawcą Internetu raczej nie wygrasz, chyba, że problem dotyczy szybkości połączenia i różnice są znaczne. UKE przygotowuje jakieś regulacje dotyczące takich przypadków, jednak nie spodziewałbym się ich wcześniej niż w ciągu roku. W umowie masz określoną prędkość połączenia, jednak nikt nie określa czasu pingów, nad tym się praktycznie nie da panować, a już na pewno zmniejszać. Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 5 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 a jednak się przejęli Przyjechał pan z obsługi popatrzył i zauważył że mam zle wpięte kable z filtrami najlepsze jest to że oni sami mi to podłączali poprzestawiał wszystko dobrze no i ping 48 w cmd sprawdzaliśmy . Jeszcze powiedział że mam płaskie kable które " głuszą " czy coś w tym stylu i zaleca się mieć okrągłe no i komputer bliżej gniazdka albo gniazdo bliżej komputera . Ale najgorsze jest to że ping ładnie jest tylko w grze na której mi najbardziej zależało nic się nie zmieniło dalej jest taki wysoki , tak więc co mam zrobić i z jakiej dziedziny może być taki problem , bo skoro spadły z 60-70 na cmd to na grze powinny chyba również , dodam że na każdym serwerze mam takie same pingi 45-50 czyli taki jak miałem przed zmianą :x co mogę tutaj dodać od siebie :x nternet Dialnet 2mb intel core2quad 2,4 Gf 8600 GTS + Ultra chłodzenie ( Wentylator wolnostojący ponieważ moja karta nie ma wiatraczka a osiągała temp 110 stopni podczas gry ) 2 gm ram Najnowsze stertowniki 0 wirów + defragmentacja , Czysty całkiem Wszystkie " tricki" na zmniejszenie pingu użyte Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Ale najgorsze jest to że ping ładnie jest tylko w grze na której mi najbardziej zależało nic się nie zmieniło dalej jest taki wysoki , tak więc co mam zrobić i z jakiej dziedziny może być taki problem , bo skoro spadły z 60-70 na cmd to na grze powinny chyba również , dodam że na każdym serwerze mam takie same pingi 45-50 czyli taki jak miałem przed zmianą :x To już wina serwera, z którym się łączysz, a nie Twoja. Wykonaj jeszcze raz raport Net-logiem. Zobaczymy, co się zmieniło. Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 5 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 http://wklej.to/rGrPF < Proszę Chodzi o serwer gier czy operatora ? ten pan co był to powiedział że poniżej 46 nie da rady zejść bo dialog tak ma tpsa ma 30 i on nic z tym nie zrobi to spytałem o fast path i że nie chcą włączyć mi go to powiedział " jak by chcieli to by zrobili " a tam mi mówili że nie mogą z przyczyn technicznych . Czy takie zmienienie na fast path pomogło by zmniejszyć pingi w grze ? PS : czemu mam tyle kart tunelowych ? Widzę że z tym badaniem cmd wp.pl jakaś ściema bo wpisując " ping www.wp.pl -t " wyskakuje 46 ms a podglądając loga na fixitpc.pl 60-80 . Ten pan tylko mi poprzestawiał kable nic nie zaglądał i kazał wymienić kable i czy rzeczywiście może być wina kabli że za daleko mam komputer i płaskie kable które szumią ? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Ping nie jest wartością stałą. To jest pomiar. Więcej: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ping czemu mam tyle kart tunelowych ? Tunelowanie IPv4 po IPv6. Zazwyczaj jest tego w cholerę. Ja też tak mam. Pisałem o tym parę postów wyżej. Czasami sprawia problemy, ale nie jest to na 99,(9)% Twój przypadek. Niemniej jednak, możesz sprawdzić to co opisywałem w FAQ. Chodzi oczywiście o serwer gry. ten pan co był to powiedział że poniżej 46 nie da rady zejść bo dialog tak ma tpsa ma 30 i on nic z tym nie zrobi Pozdrów gościa ode mnie. Widać, że podstawowej wiedzy nie ma albo stosuje takie skróty myślowe, że nie umie nic przekazać. to spytałem o fast path i że nie chcą włączyć mi go to powiedział " Norma. Nic z tym nie zrobisz. Temat był już szeroko w sieci opisywany. Odnośnik do komentarza
gruby Opublikowano 5 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 Microsoft Windows [Wersja 6.0.6002] Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. Wszelkie prawa zastrzeżone. C:\Users\Rafal>ping gamepad.pl Badanie gamepad.pl [85.232.244.50] z 32 bajtami danych: Odpowiedź z 85.232.244.50: bajtów=32 czas=41ms TTL=58 Odpowiedź z 85.232.244.50: bajtów=32 czas=42ms TTL=58 Odpowiedź z 85.232.244.50: bajtów=32 czas=41ms TTL=58 Odpowiedź z 85.232.244.50: bajtów=32 czas=42ms TTL=58 Statystyka badania ping dla 85.232.244.50: Pakiety: Wysłane = 4, Odebrane = 4, Utracone = 0 (0% straty), Szacunkowy czas błądzenia pakietów w millisekundach: Minimum = 41 ms, Maksimum = 42 ms, Czas średni = 41 ms C:\Users\Rafal> Pingowanie serwera gier :x Tak więc nie wiem co teraz może wysłać im ten cały raport o tym pingu ? Chyba nic się nie da zrobić :< Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2011 (edytowane) To nie jest adres serwera, tylko adres strony firmy. Nie mówimy o tym samym. Poza tym: wartości, jak dla 2 mbps, są w normie. Edytowane 12 Grudnia 2011 przez picasso 12.12.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi