Misiumaster Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Witam mam wielki problem z moim komputerem. Wczoraj zainstalowałem program Hamachi, gdyż chciałem grać w grę . Lecz dzisiaj włączam komputer, jest pulpit wszystko OK. Ale nie ma internetu, ani nawet ikonki dot. internetu (monitorek z kreskami) . Zawsze po włączeniu komputera komputer był gotowy do pracy gdy pojawił się ten monitorek i informacja dot. wygaśnięcia licencji G Daty. Lecz teraz to się nie pojawia i nie ma internetu, wszystko wolno chodzi, ślamazarnie Możliwe że (nie wiem dlaczego) mam chyba z 4 albo 5 połączeń Chyba 2 połączenie lokalne, 1 połączenie bezprzewodowe (to internet) i Hamachi :/ Myślę że dlatego tak się włącza Jak usunąć te połączenia nie mając dostępu do Połączeń sieciowych ? Bo jak włączę Połączenia Sieciowe to niestety się zawiesza :// A Hamachi nie mogę odinstalować bo deinstalator przygotowuje chyba z 5 minut i nic Czy jest jakiś Live CD którym mogę je usunąć ew. coś poradzicie ? Windows XP Home Edition SP2 Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 24 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Hamachi...Niech zgadnę,Minecraft? Zacznij od pokazania logów z OTL,lub jeśli OTL też tak muli to wypal płytę OTLPE i pokaż z niej raport (OTLPE na pulpicie płyty). >>> http://https://www.fixitpc.pl/topic/61-diagnostyka-ogolne-raporty-systemowe/page__p__4251#entry4251 Odnośnik do komentarza
Misiumaster Opublikowano 24 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 Hehe zgadłeś Chciałem zrobić serwer Logi będą na poniedziałek, bo narazie nie mam dostępu do komputera . Odnośnik do komentarza
Misiumaster Opublikowano 25 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Może inne pomysły jeszcze jakieś wpadną ? Może po prostu w przywróceniu systemu będzie punkt sprzed Hamachi ? Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 25 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Spróbować zawsze warto Ale na podstawie logów możemy więcej powiedzieć niż coś wywróżyć Odnośnik do komentarza
Misiumaster Opublikowano 26 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Proszę o dalszą pomoc, może inne podpowiedzi ? Picasso ogląda temat już się boje Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Po pierwsze: moje PW jest od czegoś innego, całkowicie igoruję prośby o rozwiązanie tematów. Takie przypominanie mnie złości, gdyż skoro temat jest na forum, a ja nie reaguję, to jest to jednoznaczne (nie mam czasu, nie mam nic nie powiedzenia). Po drugie: tytuł tematu jest nieprawidłowy. Tu każdy ma mniej lub bardziej "wielki problem". Popraw tytuł na bardziej odpowiadający zagadnieniu. Jak usunąć te połączenia nie mając dostępu do Połączeń sieciowych ?Bo jak włączę Połączenia Sieciowe to niestety się zawiesza :// Skoro instalacja Hamachi doprowadziła do padu sieci, zacznij to deinstalować w części "sprzętowej": 1. Start > Uruchom > devmgmt.msc > w menu Widok włącz pokazywanie ukrytych urządzeń. W sekcji Karty sieciowe będzie "Hamachi Network Interface", deinstalacja + restart. To jest równoznaczne z automatycznym zanikiem połączenia Hamachi w folderze Połączenia sieciowe. 2. Następnie wywal usługi Hamachi: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\hamachi (kierujące do C:\Windows\system32\drivers\hamachi.sys) HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Hamachi2Svc (kierujące do C:\Program Files\LogMeIn Hamachi\hamachi-2.exe) Metoda usuwania dowolna: komendy SC STOP + SC DELETE, menedżer serwisów typu Autoruns etc. 3. Na koniec wyczyść rejestr z innych softwarowych wpisów hamachi oraz zlikwiduj z dysku w/w pliki. . Odnośnik do komentarza
Misiumaster Opublikowano 26 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Wszystko wiem oprócz punktu nr.2, proszę o wyjaśnienie Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Wszystko wiem oprócz punktu nr.2 Metoda usuwania dowolna: komendy SC STOP + SC DELETE, menedżer serwisów typu Autoruns etc. W Autoruns usuwasz w karcie Drivers usługę hamachi, zaś w karcie Services usługę Hamachi2Svc. To likwiduje usługi z rejestru, pliki do nich dowiązane należy już skasować ręcznie, o czym mówię w punkcie 3. . Odnośnik do komentarza
Misiumaster Opublikowano 26 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Okej, naprawdę bardzo dziękuję za pomoc, za chwilę się za to wezmę A inne profile sieciowe też będę mógł usunąć ? Bo korzystam tylko z 1 hehe, po starym internecie nie usunąłem profilu i te wszystkie połączenia na starcie się włączają Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 A inne profile sieciowe też będę mógł usunąć ? Bo korzystam tylko z 1 hehe, po starym internecie nie usunąłem profilu i te wszystkie połączenia na starcie się włączają Zwracam uwagę, że tu nie ma precyzyjnych danych (hasło "po starym internecie" nic mi nie mówi) co to za połączenia i od czego, skąd więc mam wiedzieć jaką określoną metodę likwidacji dobrać. Wstępnie nieużywane połączenia można po prostu wyłączyć (lub skasować, o ile opcja będzie czynna) posługując się Panelem sterowania (o ile Połączenia przestaną się wieszać). W zależności od tego co je wygenerowało może być konieczne usuwanie tego via menedżer urządzeń. PS. Po drugie: tytuł tematu jest nieprawidłowy. Tu każdy ma mniej lub bardziej "wielki problem". Popraw tytuł na bardziej odpowiadający zagadnieniu. . Odnośnik do komentarza
Misiumaster Opublikowano 26 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Okej, tylko nie wiem jak zmienić temat. Ale dziękuję bardzo serdecznie za pomoc. Myślę że to już będzie koniec, zaraz zabieram się za naprawianie Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 26 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 (edytowane) Okej, tylko nie wiem jak zmienić temat. Poddaj pełnej edycji pierwszy post tego tematu, a powinno być czynne pole modyfikacji tytułu. Edytowane 12 Października 2011 przez picasso Nie doczekałam się na edycję tytułu (eh... poprawiłam), żadnych wypowiedzi dodatkowych nie ma. Temat zamykam. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi