robert911 Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Witam. Zracam się z prośbą o pomoc, od kilku dni mam problem z zamykaniem kompa ( hello4.exe) oraz z wyskakującymi okienkami "Blank window2" czytałem już kilka postów lecz to jest chyba indywidualna kwestja każdego kompa. Przesyłam logi z OTL. Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam robert911 Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 23 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 (edytowane) Zabrakło obowiązkowego raportu z GMER pod kątem weryfikacji rootkit. System nie przygotowany do uruchomienia GMER KLIK, działa w tle sterownik emulacji napędów wirtualnych SPTD: DRV - [2010-01-26 00:48:01 | 000,691,696 | ---- | M] () [Kernel | Boot | Running] -- C:\WINDOWS\System32\Drivers\sptd.sys -- (sptd) Dlaczego to jest ważne - bo po pierwsze są ukryte usługi na bank (autoryzacja w zaporze widoczna + ukryty plik modułu) oraz są tu podejrzenia, że jest rootkit w MBR typu TDL, m.in. ten błąd Dziennika zdarzeń to może sugerować: Error - 2011-09-22 04:37:57 | Computer Name = DOMOWY | Source = Ftdisk | ID = 262189Description = System nie może pomyślnie załadować sterownika zrzutu awaryjnego. 1. Proszę zgodnie z wytycznymi (KLIK) usunąć sterownik SPTD + restart, a następnie zrobić log z GMER. 2. Dodatkowo: uruchamiałeś ComboFix na własną rękę i się do tego nie przyznałeś. Proszę mi pokazać co on robił, czyli log C:\ComboFix.txt. . Edytowane 10 Grudnia 2011 przez picasso 30.10.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi