Skocz do zawartości

Nie do końca sprawny pendrive

Walkerowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam problem z 1GB pendrive. Formatowałem go na milion sposobów, ale on dalej ma problem z odczytywaniem danych. Otóż wygląda to tak:

zgrywam dane na pedrive, a nastepnie odczytuje je w celu weryfikacji. Wszystko git, ale gdy już pendrive wyciągne i włoże ponownie to zaczyna się lipa. Dokumenty są nie do odczytania, obrazki są powiedzmy w połowie, a czasami wcale nie do odczytania, pliki muzyczne z błędami. Proszę o porady jak mogę powoli doprowadzać go do stanu używania.

Pozdrawiam

Walkerowy

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Bezpieczne usuwanie jeżeli nie zastosowane może tylko popsuć pliki przy jednym konkretnym odpięciu bez zastosowania. Co do dalszego postępowania to spróbowałbym go zeskanować HDTune-em (nie pamiętam czy on umie skanować pendrive-y a teraz nie mogę tego sprawdzić). Powiedz też czy formatowałeś go z poziomu innego systemu niż Windows np z pozimu LiveCD Ubuntu albo Parted Magic. Możesz też dać loga z USB Fix z opcji Listing (zrób to przed formatowaniem).

USBFix - Listing

Pokaż ukrytą zawartość

Póki co nie skorzystam z gparted , bo nei mam płytki ;-)

• 3 tygodnie później...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...