artus72 Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Próbuję wyświetlać film zapisany w pliku z rozszerzeniem .m2ts przy pomocy różnych odtwarzaczy. Tylko vlc poprawnie wyodrębnia z rzeczonego strumienia sekcję audio i video. WMP, MediaPlayerClassic i KMPlayer odtwarzają sam obraz. Gdy podczas odtwarzania w WMP podejrzałem właściwości tego pliku okazało się, że dla strumienia audio nie jest przypisany żaden dekoder... Czy problem ustąpi, jeśli audio w pliku .m2ts zostanie powiązane np. z dekoderem ffdshow? Domyślam się, że trzeba coś pomachloić w rejestrach... Boję się tam ingerować, bo znając moją skłonność do przeprowadzania Niesłychanych i Niesamowitych Zmian Pełnych Niespodzianek, po samodzielnej próbie modyfikacji rejestru mogę się spodziewać zgonu całego systemu Mam zainstalowane: CoreAVC Professional Edition ffdshow Odnośnik do komentarza
Traxter Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Nie wiem, na początek może podaj parametry czym zakodowany jest strumień audio. Do tego użyj aplikacji MediaInfo, przestaw widok na Tekst i wklej info o pliku. Odnośnik do komentarza
artus72 Opublikowano 18 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Audio #1 ID : 4352 (0x1100) ID menu : 1 (0x1) Format : DTS Format/Informacja : Digital Theater Systems Profil formatu : MA / Core Tryb multipleksowania : Stream extension ID kodeka : 134 Czas trwania : 2h 5 min. Rodzaj przepływności : Zmienna Przepływność bitów : 1.561 Kb/s / 1.510 Kb/s Kanały : 6 kanałów Rozmieszczenie kanałów : Front: L C R, Side: L R, LFE Częstotliwość próbkowania : 48,0 KHz BitDepth/String : 24 bity Compression_Mode/String : / Lossy Język : Polski Proszę bardzo. Chociaż podobne strumienie pochodzące np. z plików .mkv są odtwarzane bez problemów. Zatem najprawdopodobniej jest to kwestia powiązania typu pliku i jego składowych z konkretną aplikacją. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi