Misiumaster Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Witam, zrobiłem aplikację w języku Bat Do pobrania : http://www.multiupload.com/92M8X89NZY I chciałbym wprowadzić do niego moduł aktualizacji . Może być to osobny program Czy są może jakieś gotowce / lub w jakim języku takie coś można napisać ? Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 A nie prościej byłoby zaprezentować kod tego skryptu w tagach code lub codeplain i wytłumaczyć o co Ci tak naprawdę chodzi? Odnośnik do komentarza
Misiumaster Opublikowano 19 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Tutaj kod: Kod Chciałbym dodać do tego programu funkcję aktualizacji na życzenie. Może to być osobny program. Pobierał by on najnowszą wersję i podmieniał Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Możesz spróbować przyjrzeć się programikowi wget, ale nie wiem czy ma on wersję portable na Windows. W każdym bądź razie umożliwia pobieranie plików z netu. Albo cURL. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Możesz spróbować przyjrzeć się programikowi wget, ale nie wiem czy ma on wersję portable na Windows. W każdym bądź razie umożliwia pobieranie plików z netu. Ma. Nawet o niej pisałem. https://www.fixitpc.pl/topic/4650-linksys-wag120n-ee-skrypt-resetowania-polaczenia/page__view__findpost__p__34258 Witam, zrobiłem aplikację w języku Bat Już Ci gdzieś pisałem na temat "języka bat". BTW. Ten program nie gwarantuje żadnego bezpieczeństwa. Atrybuty H+S nie dają praktycznie nic. Odnośnik do komentarza
Misiumaster Opublikowano 19 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 To wiem, ale to taki programik z nudów : D Ale po co tam hasło do routera O.o ? ____________ A pomoże ktoś skonfigurować ? ) Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Tam interesuje Cię tylko link do wget, a nie skrypt. Wget pobiera plik z serwera, a resztą musisz się zająć w swoim skrypcie. A pomoże ktoś skonfigurować Stwórz odpowiedni skrypt wsadowy z wykorzystaniem wget, dodaj zasoby (czyli wget.exe) i "skompiluj" go przez Bat to Exe Converter i po sprawie. To jest proste. Poszukaj, poczytaj. Odnośnik do komentarza
Misiumaster Opublikowano 19 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Dobra to teraz mam lekture Ale trochę tego jest DZIAŁA Dobra mam skrypcik ale teraz jak go wkleić do programu ? Mam takie coś: wget -t 45 -o log tutajcopobiera & i chciałbym żeby podmieniało od razu program Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Spróbuj tak... Wywołaj poleceniem CALL inny skrypt bat realizujący podmianę (np. update.bat). A po nim polecenie TASKKILL /f /im TwójProgram.exe (ale sprawdź sobie wcześniej czy pojawia się on pod taką nazwą w procesach - jeśli nie to trzeba byłoby chyba użyć jako ubijany program cmd.exe). call update.bat taskkill /f /im TwójProgram.exe Odnośnik do komentarza
Misiumaster Opublikowano 19 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Nie już sobie inaczej poradziłem A w programie Wget jest możliwość statusu pobierania ? Odnośnik do komentarza
Misiumaster Opublikowano 15 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2011 Witam. Kontynuuje pisanie swojego programu Agencik Chciałbym do niego dodać zmianę hasła ( przełączniki czy coś w podobie ). Jest to możliwe, lub ma ktoś taki skrypt ? Po prostu będzie opcja Zmiana Hasła, tam wpisuje stare, daje nowe i zmienione . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi