michalsol Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Witam, dzisiaj zauważyłem, że na niektórych stronach (np. Wikipedii) pojawiają się jakieś dziwne okienka z Search Suggestions: Pojawiają się także podczas wyszukiwania: Mam nadzieję, że to nic poważnego. Logi załączam. Mój system to Windows 7 64-bit. Proszę o pomoc i pozdrawiam. OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 W raportach nie widzę nic co może być z tym związane. dzisiaj zauważyłem, że na niektórych stronach (np. Wikipedii) pojawiają się jakieś dziwne okienka z Search Suggestions Konkretnie: tylko Wikipedia czy inne (jakie) też? Na tym obrazku: ... co widać po kliknięciu w zębatą ikonkę? . Odnośnik do komentarza
michalsol Opublikowano 19 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Dzięki za zainteresowanie. Okazało się, że przyczyną był vShare plugin, po jego odinstalowaniu już się to nie pojawia. Dziękuję za pomoc i sprawdzenie logów. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Okazało się, że przyczyną był vShare plugin, po jego odinstalowaniu już się to nie pojawia. Logi musiałeś już robić po odinstalowaniu vShare, ponieważ go w nich nie widać. Popraw jeszcze przez AD-Remover, który ma wyszukiwanie wpisów tego śmiecia. Odnośnik do komentarza
michalsol Opublikowano 19 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Logi musiałeś już robić po odinstalowaniu vShare, ponieważ go w nich nie widać. Całkiem możliwe. Popraw jeszcze przez AD-Remover, który ma wyszukiwanie wpisów tego śmiecia. Zrobione, log wrzucam, ale z tego co patrzyłem, to usunął on śmieci od vShare. Mam jeszcze pytanie: W jaki sposób mogę oglądać niektóre filmy lub mecze , do których jest wymagany vShare? Nie chciałbym znowu mieć takich problemów. Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam. Ad-Report-CLEAN1.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Całkiem możliwe. Na pewno. vShare w logach jest dobrze widoczne, mnóstwo tu tematów z vShare mamy na forum. Zrobione, log wrzucam, ale z tego co patrzyłem, to usunął on śmieci od vShare. Tak, przeczyścił preferencje Firefox z odpadków: -- File opened: C:\Users\rf\AppData\Roaming\Mozilla\FireFox\Profiles\ww2vp2kr.default\Prefs.js --Line deleted: user_pref("vshare.install.date", "1315569680"); Line deleted: user_pref("vshare.install.finished", "1.0.0"); Line deleted: user_pref("vshare.install.fresh", "false"); Line deleted: user_pref("vshare.install.guid", "{c28fff2e-f9ab-44a8-95bf-52182bf8c445}"); Line deleted: user_pref("vshare.install.newtab", false); -- File closed -- Możesz już odinstalować AD-Remover. I wyczyść sobie jeszcze foldery Przywracania systemu: INSTRUKCJE. Mam jeszcze pytanie:W jaki sposób mogę oglądać niektóre filmy lub mecze , do których jest wymagany vShare? Nie chciałbym znowu mieć takich problemów. Nie wiem. Na tę "wtyczkę" nie ma zastępstwa (choć video jest w istocie zwykłym Flash z przekombinowaną otoczką). Do jakiegoś czasu wydawało mi się (wnioskując po wypowiedziach użytkowników), że podczas instalacji vShare chyba jest jakaś opcja do odznaczenia, by zapobiec montażowi "pasków narzędziowych" w Firefox i IE. Ale z tego co ostatnio widzę, to vShare zmieniło technikę dręczenia przeglądarek, zaczęły się cyrki z podmianą stron w przeglądarkach na startsearch.ch oraz, co nowe dla mnie, objawy z Twoich obrazków. Jeśli instalator vShare nie daje żadnych możliwości odznaczenia świństw, to ja tu nie widzę innych możliwości niż zrobić maszynę wirtualną "pod mecze" np. w VirtualBox, tak by rzeczywisty system nie cierpiał. Osobiście nie toleruję takich rzeczy i ja jednak pokazałabym im wała opanowując chęć oglądania meczy.... Jeszcze mi powiedz skąd pobrałeś "wtyczkę". ========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ========== 64bit: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F86416023FF}" = Java 6 Update 23 (64-bit) [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216022FF}" = Java 6 Update 26"{D6F879CC-59D6-4D4B-AE9B-D761E48D25ED}" = Skype™ 5.3"{FFB768E4-E427-4553-BC36-A11F5E62A94D}" = Adobe Flash Player 10 ActiveX"Adobe Flash Player Plugin" = Adobe Flash Player 10 Plugin"Gadu-Gadu 10" = Gadu-Gadu 10 - Zaktualizuj Java (wersję 32-bit i 64-bit) oraz wtyczki Adobe Flash: INSTRUKCJE - Opcjonalnie propozycje altenatywy dla Gadulca, w temacie Darmowe komunikatory popatrz na opisy: AQQ, Kadu, WTW i Miranda. . Odnośnik do komentarza
michalsol Opublikowano 19 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 vShare pobrałem z linku ze strony z filmem, adres źródłowy pliku pochodzi z vshare.tv Tym VirtualBox muszę się zainteresować. Jako odinstalowanie Ad-Remover rozumiesz usunięcie pliku? Przywracanie systemu przeczyściłem. Aktualizacje wykonałem, aczkolwiek jeśli chodzi o Javę, to potrzebuję wersji SDK, nie JRE Dziękuję za pomoc! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Jako odinstalowanie Ad-Remover rozumiesz usunięcie pliku? Nie, mam na myśli tradycyjną deinstalację. Wpis AD-Remover jest w aplecie usuwania programów. Aktualizacje wykonałem, aczkolwiek jeśli chodzi o Javę, to potrzebuję wersji SDK, nie JRE Podałam do aktualizacji zainstalowane u Ciebie JRE. SDK to inny wpis: ========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ========== 64bit: [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall] "{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F86416023FF}" = Java 6 Update 23 (64-bit) "{64A3A4F4-B792-11D6-A78A-00B0D0160230}" = Java SE Development Kit 6 Update 23 (64-bit) [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall] "{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216022FF}" = Java 6 Update 26 Oczywiście SDK też można zaktualizować. . Odnośnik do komentarza
michalsol Opublikowano 20 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Zadanie wykonane. Dziękuję jeszcze raz za pomoc. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi