tom555 Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 witam, od razu przepraszam gdyby się okazało, że zrobiłem coś nie tak, bo trochę panikuję a muszę pracować na kompie. Po pierwsze mam XP 32-bit. Opis problemu: Po zalogowaniu się i próbie pracy na nim system ma krótkie zawieszki (na 3-4 sek), po których monitor na chwilę się wygasza i znowu po kolejnych paru sekundach się zawiesza aż w końcu na monitorze nie ma nic a sam monitor przechodzi w tryb oszczędny. Przeskanowałem system Avirą i znalazła 4 zainfekowane pliki, które dała do kwarantanny (wykryte wirusy: TR/Drop.Agent.eonz, TR/Crypt.ULPM.gen). Ale po restarcie okazało się, że nadal nie mogę preacować (objawy jak wyżej). Można pracować chociaż w trybie awaryjnym i stąd mam logi. OTL_18_09.txt Extras_18_09.txt gmer_18_09.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 W logach nie widać czynnej infekcji i temat raczej powędruje do innego działu. Jeśli w trybie awaryjnym problemu nie ma to można przypuszczać, że przeszkadza coś co ładuje się w trybie normalnym. Na pierwszy rzut oka podejrzanym jest właśnie sama Avira oraz Comodo, którego widać w logach. Na próbę odinstaluj obydwa programy i sprawdź efekty. Odnośnik do komentarza
tom555 Opublikowano 18 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Teraz to już nie mogę się zalogować, bo system zatrzymuje się na plany "Urucjamianie systemu windows" i nie dochodzi do wyboru użytkowników do logowania.Poza tym czcionka oraz ikona trochę się "rozjeżdżają". Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 "Teraz" tzn. po deinstalacji Aviry i Comodo? Do trybu awaryjnego możesz wejść? Spróbuj zrobić log z OTLPE. Takie krótkie zwieszki mogą też być powodowane przez padający zasilacz. Przy logowaniu też się zacina? Odnośnik do komentarza
tom555 Opublikowano 26 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Próbowałem uruchomić komputer bez Aviry i Commodo i nic się nie zmieniłi więc szukałem dalej. Gdzie tkwił problem - w karcie graficznej. Uruchomiłem na zintegrowanej a nie na nvidii i ruszyło ale niestety kosztem rozdzielczość (na tej max to 1280/1024:( ) Temat do zamknięcie. Dzięki. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi