Anonim8 Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Masz rację Picasso. Źle się dzieje w państwie niemieckim. Powoli zaczyna mnie wkurzać Avira. Usunąlem przy pomocy Linuxa sponsora, ale po paru dniach wrócił bezszelestnie na swoje miejsce. Zapewne wrócił z aktualizacją. Jest na to jakiś sposób żeby już nie wrócił? Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Są dwa sposoby: 1. Zakup Aviry Premium 2. Nieaktualizowanie Aviry Free Jest wiele innych darmowych AV. Google też bezszelestnie powraca do rejestru systemowego pomimo tego, że się nie instaluje komponentów reklamowych Odnośnik do komentarza
LikwidatoR Opublikowano 18 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 Spróbuj tego:) http://www.raymond.cc/blog/archives/2011/07/11/disable-avira-searchfree-ask-com-toolbar-popup-nag-alert/ Odnośnik do komentarza
Anonim8 Opublikowano 18 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2011 @Likwidator, dzieki za link. Chyba za mało precyzyjnie opisałem zagadnienie. Chodziło mi o 2 pliki od Ask.com, ktore znajdują sie w katalogu Aviry. Tak mi się wydaje że powracaja z aktualizacją. Bo niby jak inaczej? Dymki zachęcające do instalacji super dodatku wyeliminowałem bez modyfikacji rejestru. Odnośnik do komentarza
Anonim2 Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Jeżeli posiadasz dobry firewall, to pliki te nie będą w stanie łączyć się z internetem bez Twojej wiedzy, a jeśli dysponujesz programem typu HIPS, to możesz je zablokować lub ograniczyć ich działanie. Odnośnik do komentarza
LikwidatoR Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Tak , pewnie masz rację, w raz z aktualizacją, ewentualnie ponownym restartem komputera mimo,że wywalasz sponsorów to pliki powracają. Z tego co poczytałem po necie to mimo ignorowania zainstalowania dodatku, w czasie użytkowaniu przy aktualizacji pojawia się przez Ciebie wspomniany dymek z zachętą zainstalowania tego paska Aska. W sumie to są oficjalni partnerzy Aviry dlatego tak jest. Nie wiem czy jest możliwe całkowicie na amen wywalenia tych śmieci z katalogu aviry w wersji Personal:) Doczytałem,że jeszcze jak nie zaakceptuje się instalacji toolbara nie będzie aktywny WebQuard czyli zostanie się bez strażnika www, zainstalujesz aska , będzie strażnik. Czyżbyś nie posiadał ochrony sieci? Wnioskuje po tym,że pojawiają Ci się dymki , które zablokowałeś na szczęście a one pojawiają się jak się nie posiada aska i zachęca do jego instalacji Za taki chwyt ze strony Aviry, bym z niej zrezygnował, chwyt poniżej pasa, ewentualnie zamienił na wersje Premium, tam nie ma takich przebojów ze sponsorami . Są przypadki wśród użytkowników którzy blokują aktywność śmieci aska poprzez firewalla, więc pomysł omkara nie jest głupi. Wybieraj Odnośnik do komentarza
polak900 Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 ja mam zblokowanego aska i gra muzyka Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi