Tivan Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Witam, czy mógł by mi ktoś pomóc z dobraniem sterowników do laptopa? Acer Aspire 3690 tu link do sterowników producenta: http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_3690.html Mam na nim Windows XP professional x86 i jak by było można to tylko sterowniki najbardziej potrzebne bo po co ma laptopa spowalniać. Pozdrawiam i dzięki z góry. Odnośnik do komentarza
MatiK Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 (edytowane) Musisz ustalić 2 części które masz w tym laptopie tzn czy karta graficzna wyprodukował Intel czy NVidia i czy kartę sieciową bezprzewodową wyprodukował Atheros, Intel czy Broadcom. Reszta sterowników to (zakładając że nic nie jest wyłączone w BIOS-ie) Audio Driver, Bluetooth i Chipset. Jeżeli masz port podczerwieni to też Fast Infrared Driver. Sterownik do kamery też jest zależny od producenta ale myślę że spróbuj Bison. To którą masz gafikę i WLAN odczytasz np z HWInfo 32 albo z SIW-a. Jako metodę instalacji sugerowałbym pościągać te sterowniki, wypakować je przy użyciu 7zip i używająć Menadżea Urządzeń tak zainstalować (chociaż oczywiście można z exe). Edytowane 12 Grudnia 2011 przez picasso 12.12.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi