watada Opublikowano 16 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2011 Witam, Instalacja Windowsa z recovery, kiedy rozruch z recovery został uszkodzony po odpaleniu tej komendy: imagex /ref d:\hddrecovery\swimg\07269XSP*.swm /check /apply d:\hddrecovery\swimg\07269XSP.swm 1 c:\ enter otrzymuje zwrot: Podsystem potrzebny do obsługi tego typu obrazu jest nieobecny The subsystem needed to support the image type is not present Próbowałem z imagex 64 i z imagex 86, i cały czas to samo, czy jest jakiś sposób żeby polecenie zadziałało? System który instaluje to windows 7, asus, 3 pliki .swm i imagex na partycji recovery już był, ale nie działa, zgrałem wersje 32 bit i 64 bit i dalej to samo, za każdym razem "Podsystem potrzebny do obsługi tego typu obrazu jest nieobecny" Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 otrzymuje zwrot: Podsystem potrzebny do obsługi tego typu obrazu jest nieobecny To błąd rozbieżności bitowej, dlatego nasuwają się następujące pytania: Próbowałem z imagex 64 i z imagex 86, i cały czas to samo - Skąd pobierasz ImageX? - Jaką wersją płyty WinRE się posługujesz (32-bit czy 64-bit)? - Gdzie jest ulokowany ImageX i czy przypadkiem nie ma dubla narzędzia? - Czy w linii komend przechodzisz precyzyjnie na dysk, gdzie leży ImageX? Rozpisz tu strukturę gdzie co leży i odpowiedź oczywiście na w/w. . Odnośnik do komentarza
Rafael22peb Opublikowano 17 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2011 (edytowane) Przypuszczam, że imagex na partycji recovery masz najnowsze . Ja opisywalem ImageX z WAIK-a z Visty i taki jest w paczce. Stare komendy nie pasują do nowego ImageX. Stosując ImageX z paczki co wstawiłem i wpisując komendy powinno wszystko pójść OK, tak sądze,nie spotkałem się z takim problemem. Tak z Ciekawości zapytam po ile sa te pliki SWM? Jak by Cie to interesowało to Tu znajdziesz nakładkę na ImageX + imagex (ten starszy) 32bitowy http://peb.pl/4546476-post40.html Edytowane 12 Grudnia 2011 przez picasso 12.12.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi