Tadzio Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Witam. Nie jestem pewien czy w tym dziale, proszę wybaczyć Zadzwonił dziś do mnie kolega, abym sprawdził czy wyświetla mi się strona http://zalukaj.pl, bo u niego nie, ma natychmiastowe przekierowanie na http://imp.ovh.net Sprawdziłem, u mnie jest dobrze. Skanował AV G-Data, Emsisoft Emergency Kit,czyścił pamięć przeglądarki, usuwał ciastka i nic. Przywracanie systemu też nic nie dało.Wczoraj strona otwierała się poprawnie. Na iPhonie ma to samo... Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu. Pozdrawiam:) System Windows 7, przeglądarka Mozilla Firefox, Opera, IE9.. Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Hmmm... Macie tego samego dostawcę? I kolega przez iPhone łączy się przez swoje domowe Wi-Fi? Odnośnik do komentarza
Tadzio Opublikowano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Nie, dzieli nas 400 kilometrów, inny dostawca. Łączy się z zakładu pracy w swojej miejscowości na Pomorzu. Odnośnik do komentarza
atasuke Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Z tego co sprawdzałem albo jest jakiś ogólny błąd na ich serwerze że nie dopuszcza połączeń albo trwają jakieś prace na serwerze. PS U mnie też nie działa Odnośnik do komentarza
Tadzio Opublikowano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 U mnie jednak jest, na trzech przeglądarkach. Co za diabeł ? Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 U mnie działa,z komórki i z kompa.Ja bym u Was podejrzewał DNS/Blokadę określonych IP. Odnośnik do komentarza
atasuke Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Sprawdzałem wywołując polecenie tracert przez bramę przechodzi zaczyna psioczyć na Frankfurcie nad Menem. Próbowałem wpisywać samo IP strony to samo sprawdzałem plik host w porządku. Ale skoro mnie to też dotknęło to postaram się znaleźć rozwiązanie i się podzielić chyba że ktoś mnie wyprzedzi Odnośnik do komentarza
peter2012 Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Łączycie się przez jakieś proxy? A idzie przez Frankfurt bo strona stoi na hostingu OVH (stąd też przekierowanie) i musi przez Frankfurt dotrzeć do serwera. Jeśli tak bardzo koledze zależy (Tobie również,Nuriel ) to spróbujcie znaleźć jakieś dobre proxy.Najlepiej polskie,może być zagraniczne =) PS.Raport z Net-Log też nie zaszkodzi Odnośnik do komentarza
Tadzio Opublikowano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Tak, jak pisałem, u mnie w środku Polski działa. Ktoś powiedział mi, że to Telekomunikacja blokuje. Ja mam radiówkę, a dostawcę blisko domu. Jak najbardziej zależy, bo ma założone konto i opłacone oglądanie filmów. Za 1-2 godzinki będę wiedział, bo ten problem ma na razie tylko w zakładzie pracy. Kolega odpowie mi po powrocie do domu. Czyli co proponujecie? Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Ktoś powiedział mi, że to Telekomunikacja blokuje. Zaprzeczam. Mam Neo i wszystko działa. Czyli co proponujecie? Wrzucenie raportu z Net-loga z kompa, na którym jest problem. Oraz: https://www.fixitpc.pl/topic/4745-internet-i-sieci-faq/ Odnośnik do komentarza
Tadzio Opublikowano 14 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Dziękuję wszystkim za pomoc. Strona już działa, w domu i w pracy. Coś dziwnego jednak było @ Nuriel , sprawdź, czy u Ciebie działa strona. Pozdrawiam. Wątek można zamknąć Odnośnik do komentarza
atasuke Opublikowano 14 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2011 Zgadza się mi też działa Tadzio: Ciekawe co to było , chyba mamy jakieś względy u nich na serwerze Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi