dzieciolus Opublikowano 12 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 Witam, Posiadam problem jak w temacie postu. Wspomniane skróty działają. Katalogi otwierane są w osobnym oknie. Dodatkowy problem to fakt, iż nie byłem w stanie podłączyć dysku na komputerach innych niż mój. Ich systemy zawieszały się. Przesyłam w załączeniu wymagane i pomocne logi: OTL + Extras (dla 90 dni - problem pojawił się dłuższy czas temu) Gmer USBFix research + listing Comodo IS Malwarebytes' Anti-Malware oraz log z security check Results of screen317's Security Check version 0.99.18 Windows XP Service Pack 3 Internet Explorer 8 `````````````````````````````` Antivirus/Firewall Check: Antivirus up to date! ``````````````````````````````` Anti-malware/Other Utilities Check: Malwarebytes' Anti-Malware CCleaner Java 6 Update 26 Java 6 Update 2 Out of date Java installed! Adobe Flash Player 10.3.183.7 Mozilla Firefox (x86 pl..) Mozilla Thunderbird (6.0.1) ```````````````````````````````` Process Check: objlist.exe by Laurent ``````````End of Log```````````` Proszę o pomoc. Pozdrawiam! UsbFix_research.txt UsbFix_listing.txt Extras.Txt OTL.Txt mbam-log-2011-09-11 (01-47-06).txt gmer_110912.txt comodo IS log_110911.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Czy dysk był podpięty podczas skanowania USBFix? Widze tu jakiś dysk "H", ale nie widać na nim tych skrótów dlatego pytam. 1. Wklej do Notatnika taki tekst: H: del /s H:\*.lnk attrib /d /s -s -h H:\* RD /S /Q H:\Recycler REG DELETE HKCU\software\microsoft\windows\currentversion\explorer\mountpoints2\{e8cea16c-ad8b-11dc-924d-001a92d5c2b5} /f pause Z menu Notatnika >>> Plik >>> Zapisz jako >>> Ustaw rozszerzenie na Wszystkie pliki >>> Zapisz jako FIX.BAT >>> uruchom ten plik 2. Z panelu usuwania programów odinstaluj pasek sponsoringowy Ask Toolbar 3. Następnie uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL oraz AD-Remover z opcji Scan. Odnośnik do komentarza
dzieciolus Opublikowano 13 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Podczas skanu USBFiix dysk był podpięty. fix.bat uruchomiłem Ask toolbar usunąłem Log OTL załączony Przy próbie pobrania Ad Remever Comodo wyświetla alert - czy pobrać mimo wszystko? OTL_1.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Pobierz Ad-Remover nie zważając na Comodo. Jego log tez jest potrzebny. Wykonaj tez z USBFix z opcji Listing przy podpiętym dysku przenośnym. Odnośnik do komentarza
dzieciolus Opublikowano 13 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Oba logi załączone. UsbFix_listing1.txt Ad-Report-SCAN1.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Wygląda na to, ze fix się wykonał. Potwierdź tylko, ze już jest OK. Finalnie opróżnij folder Przywracania systemu: KLIK. Odnośnik do komentarza
dzieciolus Opublikowano 13 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Rzeczywiście się wykonał Foldery mają jednak formę ukrytych i są niewidoczne po odznaczeniu opcji "pokaż ukryte pliki i foldery" w opcjach folderów. Chciałbym zaszczepić dysk - czym najlepiej? USBFix'em czy czymś innym? Mogę prosić również o rekomendację Antywira z freeware'ową licencją alternatywnego do Comodo. Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Foldery mają jednak formę ukrytych i są niewidoczne po odznaczeniu opcji "pokaż ukryte pliki i foldery" w opcjach folderów. Powtórz fix.bat o takiej zawartości: H: attrib /d /s -s -h H:\* pause To powinno odkryć niewidoczne obiekty o ile poprawnie formuła się wykona. Patrz czy nie ma jakiegoś błędu. Odnośnik do komentarza
dzieciolus Opublikowano 13 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Zadziałało Wielkie dzięki. Czym szczepić? Możesz polecić antywira? Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 13 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Przed infekcjami z urządzeń przenośnych możesz zabezpieczyć się za pomocą Panda USB Vaccine, zaś jeśli chodzi o antywirusa to coś darmowego np. Avast lub Avira. Przy okazji, zaktualizuj Java o Adobe Reader do najnowszych wersji: KLIK. Odnośnik do komentarza
dzieciolus Opublikowano 13 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Wielkie dzięki raz jeszcze! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi