Uzda Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Cześć. Po pierwsze chciałbym serdecznie podziękować Landussowi za pomoc w ten temat, gdyż zamknął temat i nie mogłem tego zrobić Ponieważ przed poprzednią awarią i procedurą pomocy tu na forum, nie zdawałem sobie sprawy, że tak trudno może być usunąć wirusa z systemu, zacząłem się zastanawiać nad bezpieczeństwem mojego komputera. Niby nic takiego strasznego się nie dzieje, ale komputer "lubi" często rozłączać połączenia stron internetowych, po 3-4 razy wciśnięcia klawisza F5 strona zaskakuje. Nie wiem może to tylko jakieś moje omamy czy coś Przesyłam logi do sprawdzenia czy wszystko jest w porządku z moim sprzętem, ewentualnie proszę o jakieś rady w celu usprawnienia działania sprzętu, lub/i w celu ulepszenia zabezpieczenia, głównie pod katem działania w sieci. Jeśli te objawy nie kwalifikują się na sprawdzenie logów, z góry przepraszam za "zawracanie gitary" Pozdrawiam LOG z SecurityCheck: Results of screen317's Security Check version 0.99.18 Windows 7 (UAC is enabled) Internet Explorer 8 `````````````````````````````` Antivirus/Firewall Check: avast! Free Antivirus WMI entry may not exist for antivirus; attempting automatic update. ``````````````````````````````` Anti-malware/Other Utilities Check: Java 6 Update 26 Adobe Flash Player 10.3.183.5 Mozilla Firefox (x86 pl..) ```````````````````````````````` Process Check: objlist.exe by Laurent Mozilla Firefox AvastSvc.exe -?- Alwil Software Avast5 AvastUI.exe ``````````End of Log```````````` OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Logi czyste i nie wygląda na to by to był problem infekcyjny. Temat wędruje do działu Sieci. Rozpocznij od pokazania raportu z Net-log Odnośnik do komentarza
Uzda Opublikowano 10 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Ok dziękuję. Powiedz mi jeszcze proszę, czy mam wystarczające zabezpieczenia komputera? Zgodnie z zaleceniem przesyłam logi z Net-log: net-log.txt Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 (edytowane) Mogę sie mylić, ale z tego co widać po logach, to... Nie uaktualniłeś IE (nadal masz IE8). Java można uaktualnić do wersji Java SE 6 Update 27, jeśli nie chcesz instalować Java SE 7 (JRE). Flash player też chyba lekko nieaktualny, aczkolwiek na widoku jest wersja 11 (obecnie w wersji RC 1). Avast5 czyli w zasadzie też nie najnowszy. DawidS28 Dzięki. Nawet nie zauważyłem. Edytowane 11 Września 2011 przez 3oo Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 10 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 (edytowane) Wybacz, że odpowiadam linkiem do FAQ, ale to wszystko tam jest nadal aktualne i nadaje się do wykonania w Twojej sytuacji: http://www.fixitpc.p...4814#entry34814 3oo - gratuluję 1000. posta. Edytowane 12 Grudnia 2011 przez picasso 12.12.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi