Skocz do zawartości

qooqlle - Proszę o pomoc w usunięciu

Rekomendowane odpowiedzi

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

1. Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst:

:Files
C:\Documents and Settings\All Users\timerxfile
C:\Documents and Settings\All Users\datesavefile
C:\Documents and Settings\All Users\varsavefile
C:\Documents and Settings\All Users\nircmd.exe
C:\Documents and Settings\All Users\operaprefs.ini

:OTL
O4 - HKLM..\Run: [KernelFaultCheck]  File not found
O4 - HKU\S-1-5-21-1343024091-117609710-1801674531-500..\Run: [jushed] C:\Documents and Settings\All Users\jushed.exe (                                                                               )

:Commands
[emptyflash]
[emptytemp]

Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera.

2. Odinstaluj pasek sponsoringowy DAEMON Tools Toolbar

3. Następnie uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL oraz AD-Remover z opcji Scan.

Jest dobrze, infekcja usunięta. Można przejść do czynności końcowych.

1. Wklej do OTL taki tekst:

:OTL
O3 - HKU\S-1-5-21-1343024091-117609710-1801674531-500\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {32099AAC-C132-4136-9E9A-4E364A424E17} - No CLSID value found.

Kliknij w Wykonaj skrypt. Restartu nie będzie, logów nie pokazujesz. Używasz opcję Sprzątanie w OTL.

2. Zaktualizuj Java do najnowszej wersji: KLIK.

3. Opróżnij folder Przywracania systemu: KLIK.

.

Z OTL zrobiłem jak napisałeś, opróżniłem też folder przywracania systemu, Javy niestety nie zaktualizowałem ponieważ wersje 7 znalazłem pod 64-bitowy system a ja 32-bitowy.

Wielkie Dzięki za twoją pomoc, sam na pewno bym sobie z tym nie poradził i pewnie czekał by mnie format :/ Zauważyłem ze problem zniknął, mam nadziej że już się nie pojawi :)

Pozdrawiam.

Javy niestety nie zaktualizowałem ponieważ wersje 7 znalazłem pod 64-bitowy system a ja 32-bitowy.

1. Źle sprawdzasz. :P Java SE 7 (JRE) > Download JRE > wybór jednego z instalatorów o nazwie "Windows x86...". x86 = 32-bit.

2. Od siebie jeszcze dodam:

========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ==========

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]

"Adobe Flash Player ActiveX" = Adobe Flash Player 10 ActiveX

"Adobe Flash Player Plugin" = Adobe Flash Player 10 Plugin

"Gadu-Gadu 10" = Gadu-Gadu 10

========== HKEY_USERS Uninstall List ==========

[HKEY_USERS\S-1-5-21-1343024091-117609710-1801674531-500\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]

"Google Chrome" = Google Chrome

• AD-Remover twierdzi, że Twoje Google Chrome to wersja 13.0.782.218. Najnowsza to 13.0.782.220.
  • Niepotwierdzone wersje Flash, a widziane tu są dwie wersje: pod IE oraz pod Firefox/Opera. Google Chrome te wejścia nie dotyczą (przeglądarka bazuje na własnym wewnętrznym Flash, aktualizowanym razem z calą przeglądarką). Skoro jednak korzystasz z Google Chrome, odinstaluj oba wystąpienia.
  • Opcjonalnie możesz wymienić reklamodawcze GG10 alternatywą. Do czytania temat Darmowe komunikatory. Liczące się na dzień dzisiejszy alternatywy: AQQ, Kadu, WTW, Miranda. Pogrubiony = szczerze polecany tutaj.

.

Edytowane przez picasso
10.10.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...