jacekdut Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Witam Notebook asus, windows 7 x64 + comodo ISP. Podczas próby zapisu pliku np. z notanika pojawia sie komunikat "brak dalszych plików" i pliku nie można zapisać, w zasadzie nigdzie na notebooku. powyższe dotyczy praktycznie wszyskich programów, których używa córka no i ja. np. Open office Podobny komunikat pokazuje się podczas sciągania czegokolwiek z internetu np. OTL.exe. Plik udaje się sciągnąć jeżeli nie użyję opcji zapisz (używam opery) tylko uruchom. Potem z lokalizacji tymczasowej mogę plik np. OTL.exe przekopować. Ogólnie operacje kopiowania i wklejania w lokalizacjach, do których nie mogę zapisać np. notatnika działa poprawnie tzn. pliki można wkleić w te miejsca. Nie potrafię określić od kiedy tak sie dzieje, komputer wpadł mi w ręce pod nieobecność córki. Loguję się na koncie z uprawnieniami administratora. załączam logi: OTL.Txt Extras.Txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Nie notuję znaków infekcji, temat przemieszczam do działu Windows 7. Tylko skasuj z dysku ten plik instalacyjny Ask Toolbar: [2010/12/05 19:01:31 | 003,056,008 | ---- | C] (Ask) -- C:\Program Files (x86)\Common Files\AskToolbarInstaller.exe Podczas próby zapisu pliku np. z notanika pojawia sie komunikat "brak dalszych plików" i pliku nie można zapisać, w zasadzie nigdzie na notebooku.powyższe dotyczy praktycznie wszyskich programów, których używa córka no i ja. np. Open office Podobny komunikat pokazuje się podczas sciągania czegokolwiek z internetu np. OTL.exe. Pierwsze podejrzenie: zdefektowane / zbyt silne ustawienia Defense+ COMODO Internet Security. Przetestuj czy: całkowite wyłączenie tego modułu + restart systemu przyczynia się do poluzowania blokady. . Odnośnik do komentarza
jacekdut Opublikowano 8 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Niestety. Wyłączenie Defense + restart nic nie zmieniło. plik wskazany przez Ciebie - usunięty może zdeinstaluję tymczasowo comodo ? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 może zdeinstaluję tymczasowo comodo ? To miał być mój drugi krok weryfikacji, toteż dla pewności przeprowadź ten proces. Odnośnik do komentarza
jacekdut Opublikowano 8 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Kiszka - jak to mówią starożytni indianie. wciąż bez zmian. Otwieram notatnik piszę słowo test, zapisz jako np. test.txt i wyskakuje mi okienko o braku dalszych plików Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Znalazłam odpowiedź, identyczny błąd z powodu COMODO: KLIK. Tylko, że clou stanowi (niespodzianka) ... COMODO System-Cleaner (ten też masz zainstalowany). Odnośnik do komentarza
jacekdut Opublikowano 8 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 już deinstaluję ... 100% trafienia. Mogę zapisywać pliki. Jeśli dobrze rozumię to ten drugi comodo od czyszczenia był winowajcą ? Pytam się bo nie wiem co teraz z zaporą i antywirusem ... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Jeśli dobrze rozumię to ten drugi comodo od czyszczenia był winowajcą ? Oczywiście, chodzi o wadę COMODO System-Cleaner, dlatego: Pytam się bo nie wiem co teraz z zaporą i antywirusem ... ... przywróć COMODO Internet Security. . Odnośnik do komentarza
jacekdut Opublikowano 8 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Wielkie dzięki, trochę potrwa ta instalacja. Comodo po instalacji ciągnie wielką paczkę. Dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 Comodo po instalacji ciągnie wielką paczkę. A czy na pewno nie masz na dysku duplikatu instalatora? COMODO robi sobie kopie na dysku, jest tworzony folder "Comodo Downloader" (z full instalatorem) i folder ten nie jest usuwany deinstalacją programu, z tego co mi wiadomo. Folder rezyduje tu: C:\ProgramData\Comodo Downloader . Odnośnik do komentarza
jacekdut Opublikowano 8 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 w C:\ProgramData\COMODO mam tylko: Cis CisDumps Firewall Pro tmp w żadnym z tych podkatalogów nie ma Comodo Downloader coś takiego mi sie przypomina na XP. na Win7 moze źle szukam Już się kajam ... przepraszam ślepiec ze mnie. Jest. Zaraz zainstaluję W zasadzie nie o instalatora chodziło z tą dużą paczką. On ciągnie sobie po zainstalowaniu całą bazę sygnatur ok 140 MB. No ale jest właśnie w trakcie. Za parę .. naście minutek bedzie Dziekuję raz jeszcze za pomoc. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 8 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2011 W zasadzie nie o instalatora chodziło z tą dużą paczką. On ciągnie sobie po zainstalowaniu całą bazę sygnatur ok 140 MB. A to niestety jest nieuniknione, ale przynajmniej sam instalator (koło 60MB) nie musi być ponownie pobierany na dysk dzięki kopii z Comodo Downloader. Podstawowy problem z tytułowymi błędami rozwiązany, temat zamykamy. . Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi