keramti Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Nie mogę zainstalować systemu Windows XP Home Edition , instalator dochodzi do miejsca w którym Jest wybór partycji do instalowania systemu, partycja poprzez przycisk "D" została usunięta i utworzona na nowo jako surowa. Gdy klikam Enter=Instaluj przenosi mnie na kolejny krok a w nim mam napisane" Aby zainstalować system Windows XP na wybranej partycji, Instalator musi zapisać niektóre pliki startowe na następującym dysku: Dysk :76317 MB o intentyfikatorze1, magistrala ) na atapi(MBR) Na tym do ekranu wyboru partycji i utwórz na powyższym dysku partycję zgodną z systemem Windows X. Jeżeli na tym dysku nie ma wolnego miejsca , usuń istniejącą partycję , a następnie utwórz nową! Aby powrócić do ekranu wyboru partycji, naciśnij klawisz Enter. I pomimo powrotu zastosowanie się do komunikatu nadal zwraca sie do mnie ten sam komunikat. System stawiam na nowo po " nie można uruchomić systemu Windows,ponieważ następujący plik nie został znaleziony lub jest uszkodzony: \WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM" Możesz podjąć próbę naprawy tego pliku.W tym celu uruchom Instalatora Systemu Windows z orginalnego dysku CR_ROM i wybierz "r" na pierwszym ekranie aby rozpocząć naprawę". Chciałem zrobić nakładkę systemu, ale się nie powiodło! W czym problem? Co schrzaniłem na własne życzenie? Jak wybrnąć z tej sytuacji? Dysk C w sumie tam był goły system, i go bez żalu poświeciłem ale na dysku D,E,F są materiały których nie chciałbym stracić!!! Pomocy!!! Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Proponuję zrobić na początek skan + S.M.A.R.T. dysku do oceny (najlepiej w formie fotek) - bo może tutaj jest problem. MHDD = https://www.fixitpc.pl/topic/141-mhdd-podstawowa-instrukcja-obslugi/ (upewnij się, że opcje Remap i Erase Delays są na OFF! - chociaż zwykle tak jest domyślnie). Skan może trochę potrwać... Odnośnik do komentarza
Anonim5 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 keramti; I pomimo powrotu zastosowanie się do komunikatu nadal zwraca sie do mnie ten sam komunikat. Pokaż kilka fotek z procesu instalacji systemu. W czym problem? Co schrzaniłem na własne życzenie? Uszkodzony (zainfekowany) sektor rozruchowy dysku. PS. Spokojnie. Odnośnik do komentarza
keramti Opublikowano 1 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 System postawiłem!!! Dawno nie miałem takich problemów z postawianiem nowego systemu XP Professional. Nie udało mi się nakładki zrobić ani naprawić!!! Był problem z formatowaniem partycji systemowej z spod płyty Instalacyjnej systemu. Najważniejsze sterowniki wgrane teraz czas na próbę odzyskanie kilku plików z partycji "C ". Jakieś sugestie co do odzyskania kilku plików tekstowych napisanych w Wordzie i Excelu(najlepiej po polsku) Odnośnik do komentarza
Anonim5 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 keramti; Jakieś sugestie co do odzyskania kilku plików tekstowych napisanych w Wordzie i Excelu Tylko Ontrack EasyRecovery. Odnośnik do komentarza
Fix00ser Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 do odzysku za free Disk Digger PhotoRec z płatnych DMDE O&O Format Recovery R-Studio ZAR lub narzędzia uniksowe https://help.ubuntu.com/community/DataRecovery Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 (edytowane) Należałoby zacząć od tego, że jeśli zamierza odzyskiwać cokolwiek z partycji systemowej to przede wszystkim nie powinien na niej nic instalować, w szczególności nawet nie powinien uruchamiać systemu... bo to tylko ogranicza szansę odzyskania czegokolwiek. Jeśli te pliki są takie żywotne, to chyba prościej byłoby w takiej sytuacji użyć TestDisk'a i spróbować odzyskać poprzednią partycję, skopiować co się da z użyciem jakiegoś LiveCD (windows lub linux), a potem popnownie postawić system. Edytowane 12 Grudnia 2011 przez picasso 12.12.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi