Adriano2747 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Witam! Otóż mam problem zakupiłem kartę Nvidia GeForce Gt 220 sterowniki które były na płycie (już dosyć stare) do niej zainstalowały się bez problemu wszystkie składniki. Jednakże przy próbie aktualizacji ze strony internetowej Nvidii Sterownik graficzny oraz 3DVision instalują się normalnie ale nowsze wersje sterownika "HD Audio" (karta ma audio do HDMI), "aktualizacje Nvidia" oraz "Nvidia update components" nie chcą sie zainstalować zarówno na czysto jak i z aktualizacji najbardziej zależy mi na tym HD Audio. Ktoś wie o co chodzi ? Screen po próbie instalacji. Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 A dokładniej, jaki to system? Dziennik zdarzeń coś na ten temat mówi? Firewall lub antywir czegoś nie blokuje przypadkiem? Odnośnik do komentarza
Adriano2747 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 System Windows 7 x64 Firewalla nie mam żadnych komunikatów podejrzanych też nic poprostu pisze niezainstalowane a stery sa x64 Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Spakuj i udostępnij cały folder C:\WINDOWS\system32\winevt\Logs poprzez speedyshare. BTW Tak z ciekawości, na płycie jaka była wersja sterów? Odnośnik do komentarza
Adriano2747 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 http://www.speedyshare.com/files/30123884/Logs.rar Tutaj ten folder z logami o które prosiłeś. Na płycie stery 197.45 dla visty x64 Odnośnik do komentarza
Rychwal Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Kolego spróbuj zainstalować te sterowniki KLIK Powinno pomóc jeżeli nie to odinstaluj stare stery i zainstaluj te z linka Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Tą samą wersję sterownika HD Audio ma też poprzednia certyfikowana wersja tj. 275.33. Możesz spróbować pobrać, wypakować i zainstalować konkretny - albo poprzez plik setup.exe odnoszący się do danego typu sterownika (o ile takowy jest), albo w menedżerze urządzeń wskazując konkretny folder lub plik *.inf sterownika. Przynajmniej sprawdzisz czy to problem wersji sterownika (instalatora) czy HD Audio. A swoją drogą stery grafy w wersji 280.26 ponoć są wadliwe. http://www.benchmark.pl/aktualnosci/Sterowniki_NVIDIA_280.26_WHQL_sa_wadliwe-36375.html Z tego co oglądałem (tak śpiącym okiem) w dzienniku zdarzeń faktycznie nic nie ma... Może instalator ma jakiś swój log. Odnośnik do komentarza
Adriano2747 Opublikowano 2 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Witam! A więc tak co do wadliwości nowych sterów temperatura karty u mnie jest na poziome 30 stopni bo to ta od Gigabyte z wielkim wiatrakiem który cały czas pracuje na 50%. Poprzednie stery identyczny problem myślałem że właśnie te nowe pomogą i cały czas to samo ..... ja już nie wiem o co chodzi ? Oto zdjęcie plików po wypakowaniu sterowników z .exe do folderów i we folderze "HD Audio" jest takie cos : Co z tym zrobić tu nie ma instalatora... Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Chyba masz włączone ukrywanie znanych typów plików... PPM na pliku nvhda.inf (w kolumnie Typ widać Informacje Instala..., 64 KB) > Zainstaluj (o ile będzie w menu kontekstowym - nie wiem jak to jest pod windows 7). Albo analogicznie jak w poniższym temacie, gdzieś od połowy postu #36. https://www.fixitpc.pl/topic/5117-xerox-3119-a-windows-7-64bit-problem-ze-sterownikami/page__view__findpost__p__37998 Odnośnik do komentarza
Adriano2747 Opublikowano 2 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Zadziałał ten drógi sposób dzięki bardzo. Stary jesteś wielki. TEMAT DO ZAMKNIĘCIA ! Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi