picasso Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 a co do gry wcześniej chodziła normalnie. Nie wątpię w to i nie to próbuję powiedzieć. Ja mówię, że skoro cały Windows chodzi powolnie (przecież mi mówisz np. o tym , że "Mój komputer" ledwo się otwiera), wszystkie aplikacje spod niego uruchomione także będą ciąć. Tu nie jest wina tej konkretnej gry, tylko coś się dzieje w systemie i próbuję dojść do tego co. właśnie sprawdzałem te dma , nie musiałem nic zmieniać bo miałem juz tak ustawione... Na wszelki wypadek pokaż mi zrzut ekranu z tego. . Odnośnik do komentarza
sop90 Opublikowano 2 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 przy robieniu zrzuta zauważyłem ze jest tryb bierzący-pio ale wcześniej jakos tego nie zauważyłem a w trybie transferu miałem i mam -dma jeżeli dostępne Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 przy robieniu zrzuta zauważyłem ze jest tryb bierzący-pio ale wcześniej jakos tego nie zauważyłem a w trybie transferu miałem i mam -dma jeżeli dostępne No i mamy przyczynę potwornego spowolnienia. Teraz postąp zgodnie ze wskazówkami z tematu i odinstaluj tę gałąź w Kontrolery IDE ATA/ATAPI + zresetuj system. Po zresetowaniu system odbuduje całą konstrukcję i powinien zostać ustawiony tryb DMA (ma on figurować jako "bieżący tryb transferu"). Odnośnik do komentarza
sop90 Opublikowano 2 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 tyle ,że nie widze ,żeby w temacie było napisanie jak odinstalować kontroler ATAPI Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 To jest zasugerowane w ustępie "Jeśli twoje urządzenia obsługują na DMA/UDMA ale opcja ta jest niedostępna / nieaktywna / błędnie ustawiona" w punkcie 1. Po prostu w menedżerze urządzeń klikasz prawym na wybrany kanał z wadą PIO w gałęzi "Kontrolery IDE ATA/ATAPI" i wybierasz opcję deinstalacji, zatwierdzając restartem systemu. Odnośnik do komentarza
sop90 Opublikowano 2 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 żeby nie było ; ???załączam screen Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 No i jedziesz. To zostanie przeinstalowane po restarcie. Odnośnik do komentarza
sop90 Opublikowano 2 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 no zrobione sprawdziłem jest ustawione na dma i gra chodzi normalnie te jqs nadal troche zabiera ale nieważne... Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 2 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 te jqs nadal troche zabiera ale nieważne... Start > Uruchom > services.msc > na liście wyszukaj usługę JavaQuickStarter > dwuklik na nią, Typ startowy przestaw z Automatycznego na Wyłączony, usługę zatrzymaj przyciskiem. no zrobione sprawdziłem jest ustawione na dma i gra chodzi normalnie OK. Podsumuj czy coś jeszcze trzeba naprawiać, bo z mojej strony już wszystko wygląda na ukończone i temat do zamknięcia. . Odnośnik do komentarza
sop90 Opublikowano 2 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 OK. Podsumuj czy coś jeszcze trzeba naprawiać, bo z mojej strony już wszystko wygląda na ukończone i temat do zamknięcia. No wychodzi na to ,że tak. Qooqle nie ma , gra działa normalnie ,pc troszke może chodzi lepiej .więc jest elegancko Dziękuje ślicznie za pomoc i cierpliwość Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi