VPN Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Od jakiegoś czasu (2-3 tygodnie) nie wczytuje mi się żaden element serwisu tinypic.com, co jest szczególnie uciążliwe, gdy ktoś zamieści tam jakiś obrazek. Nie mam już pomysłu co może być przyczyną. Co sprawdziłem/zrobiłem w tym czasie: 1. Inne serwisy hostujące obrazki, typu imageshack.us, photobucket.com, imgur.com - działają bez problemu. 2. Sprawdzane na 3 przeglądarkach: Chromium, Firefox 6, IE 9 - to samo. 3. Czasem po bardzo długim wczytywaniu w Firefoksie wyświetla się komunikat typu "Obrazek nie został wczytany, ponieważ zawiera błędy". 4. Wyczyszczony został cache DNS, jakieś ustawienia Winschock i TCP - bez zmian. 5. W pliku HOSTS nie ma nic podejrzanego. W logach OTL nie ma (wg mnie) nic podejrzanego: http://wklej.org/hash/52c8b596d32/ oraz http://wklej.org/hash/198f38400d1/ 6. System jest po czyszczeniu CCleanerem - bez zmian. 7. W uruchomionych za pomocą maszyny wirtualnej Windows 7 i Ubuntu - objaw taki sam. 8. W uruchomionym Linuksie jako LiveCD tinypic.com działa bez problemu, co wskazuje, że problem leży w zainstalowanym Windows 7. Mam Windows 7 x64, avast! 6 Free Antivirus + Comodo Firewall (bez Defense+ i sandboxa). Internet z telewizji kablowej przez modem Motorola via Ethernet (DHCP). Odnośnik do komentarza
Flavius Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Sporządź raport z net-log https://www.fixitpc.pl/topic/2394-diagnostyka-ogolny-raport-konfiguracji-sieci/ Sprawdź rózne ustawienia w Comodo i Secunia a w ostateczności odinstaluj je. Odnośnik do komentarza
VPN Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Raport z net-log wykonałem, ale nie zamieszczę go na forum, za dużo jest tam prywatnych informacji, których nie chcę wycinać. Można podesłać na priv? Nie bardzo widzę sens "różnych ustawień w Comodo i Secunia". Po pierwsze nie zmieniałem żadnych ustawień w Comodo od dawna (a kiedyś tinypic.com działało), natomiast Secunia PSI służy jedynie do monitorowania aktualności programów i nie wpływa na połączenie sieciowe. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Dobra, ale i tak wyłącz. Hmm... Mój Net-log zbiera prywatne informacje? Tak, może być na priv, ale do mnie i do Flaviusa (mam wrażenie, że zna się na tym lepiej ode mnie ). A cóż tam takiego ważnego? Nazwa kompa, trochę konfigu, profile sieci bezprzewodowych bez haseł i duuużo tablic i statystyk routingu. Więcej to ja prywatnych danych podałem tworząc ten program i go podpisując, niż Ty wrzucając log. Dużo ciekawszych rzeczy znajdziesz w OTL. Odnośnik do komentarza
VPN Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Log wysłany na PW. Wyłączenie Comodo nic nie daje. Wolałbym go nie usuwać, chyba że w ostateczności. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 "{05EFBF37-0E52-4579-875C-7EEF0DFB4FCB}" = Network64 "{6BFAB6C1-6D46-46DB-A538-A269907C9F2F}" = Network64 Co to jest? Wygląda na związane z siecią... Uruchom Wiersz poleceń, wpisz (po każdej komendzie Enter i czekaj na wykonanie): tracert tinypic.com > C:\tinypic_log.txt ping tinypic.com >> C:\tinypic_log.txt ping 209.17.70.143 >> C:\tinypic_log.txt Potem wklej zawartość pliku C:\tinypic_log.txt. Prosiłbym o usunięcie, tylko na próbę, Avasta i Comodo IS. Odnośnik do komentarza
VPN Opublikowano 1 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Nie wiem czym jest "Network64". Wyniki z Wiersza poleceń: http://wklej.org/hash/1b819e88bf3/ Spróbuję jeszcze dziś odinstalować zabezpieczenia, dam znać o rezultatach. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 A co widzisz, jak wpiszesz w przeglądarkę: http://209.17.70.143 ? Odnośnik do komentarza
VPN Opublikowano 1 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Widzę "Oczekiwanie na tinypic.com..." i strona się nie wczytuje, a właściwie próbuje się wczytać do skutku (ciekawe, nie ma planszy o nieudanym wczytaniu strony). Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Uruchom Wiersz poleceń z uprawieniami administratora i wpisz: netsh int ip reset reset.log Po wykonaniu się komendy uruchom ponownie komputer. Odnośnik do komentarza
VPN Opublikowano 1 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Bez zmian. Co ciekawe strona wczytuje się, gdy ustawię proxy w przeglądarce. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 (edytowane) Więc dostawca (wątpliwe, gdyż TinyPic działa na LiveCD) albo pakiety zabezpieczające. Nie wiem, od czego jest u Ciebie ta Secunia, ale - jak dla mnie - znajduje się także na liście podejrzanych. Edytowane 12 Grudnia 2011 przez picasso 12.12.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi