adronix Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Witam mam problem z aplikacją Onekey w laptopie Lenovo G560 podobny problem jak w tym temacie: https://www.fixitpc.pl/topic/1841-lenovo-y550-one-key-recovery-windows-7/page__st__140 lecz ja z dysku C "Zabrałem" 100gb i stworzyłem z tego miejsca jedną partycję H po tym eksperymencie wrzuciłem dane na na wydzielone miejsce Dziś natomiast usunąłem wszystko z partycji H i ją usunąłem po czym dodałem miejsce do partycji C i chciałem przystąpić do przywracania kopii początkowej systemu i o taki błąd : "Program nie może znaleźć partycji usługi. Ta funkcja jest obecnie nie dostępna". Pech chciał że olałem wrzucanie kopi na płyty i mam to co chciałem. Na 100% nie usuwałem żadnej innej partycji oprócz H którą sam utworzyłem Proszę o pomoc jak mogę odzyskać tą partycję aby onekey widział ją tak jak powinien? Proszę także o napisanie co gdzie jak i jakim programem ponieważ takie czynności nie są moją mocną stroną i nie wiem o tym nic. Jeśli jakiś ekspert tutaj zajrzy proszę o odpowiedz jest to dla mnie dość ważne System:Win 7 x64 Laptop: Lenovo G560 jeśli potrzeba więcej informacji proszę pisać Przed chwilą utworzyłem nową partycję i za pomocą programu EASEUS Partition Master 9.0.0 Home Edition pliki z ukrytej partycji skopiowałem na nowo założoną - takie pliki są na tej partycji : Z góry dzięki za każdą pomoc Odnośnik do komentarza
maggreg Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Proponuję przeczytać krok po kroku temat do którego się odnosisz i sformułować ewentualne pytania uzupełniające do zagadnień tam omówionych oczywiście w kontekście występującego problemu. pzdr Odnośnik do komentarza
adronix Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 (edytowane) Tak więc zaczynam "zabawę" zrobię wszystko to co polecaliście userowi w tamtym temacie, a o wynikach będę informował tutaj. Pojawił się pierwszy problem nie wiem jak w programie PTeditor rozpoznać daną partycję wrzucam 2 screeny jeden z PTE'a a drugi z Easeus'a mam nadzieje że mi to jakoś ktoś wyjaśni PTE: Easeus: ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Nie było pytania już wiem. Edytowane 31 Sierpnia 2011 przez picasso Korzystaj z funkcji Edytuj. Posty połączone. //picasso Odnośnik do komentarza
maggreg Opublikowano 31 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2011 (edytowane) Na początek proponuję spróbować ustawić partycję "LENOVO_PART" jako botującą czyli wg. nomenklatury programu którego używasz nadać jej status "System". Uwaga, przygotuj jakieś narzędzie live czy choćby płytę instalacyjną z windowsem bo po powyższej czynności utracisz możliwość wystartowania systemu. Próba ta pokaże czy konfiguracja startowa na tej partycji jest prawidłowa i czy uruchamia się odpowiedni WinPE (w tym przypadku LRS.wim o ile mnie pamięć nie myli). pzdr Edytowane 12 Grudnia 2011 przez picasso 12.12.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi