Skocz do zawartości

Problem z Onekey Recovery Lenovo G560

adronix

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z aplikacją Onekey w laptopie Lenovo G560 podobny problem jak w tym temacie: https://www.fixitpc.pl/topic/1841-lenovo-y550-one-key-recovery-windows-7/page__st__140

lecz ja z dysku C "Zabrałem" 100gb i stworzyłem z tego miejsca jedną partycję H po tym eksperymencie wrzuciłem dane na na wydzielone miejsce Dziś natomiast usunąłem wszystko z partycji H i ją usunąłem po czym dodałem miejsce do partycji C i chciałem przystąpić do przywracania kopii początkowej systemu i o taki błąd : "Program nie może znaleźć partycji usługi. Ta funkcja jest obecnie nie dostępna". Pech chciał że olałem wrzucanie kopi na płyty i mam to co chciałem.

Na 100% nie usuwałem żadnej innej partycji oprócz H którą sam utworzyłem

Proszę o pomoc jak mogę odzyskać tą partycję aby onekey widział ją tak jak powinien?

Proszę także o napisanie co gdzie jak i jakim programem ponieważ takie czynności nie są moją mocną stroną i nie wiem o tym nic.

Jeśli jakiś ekspert tutaj zajrzy proszę o odpowiedz jest to dla mnie dość ważne

System:Win 7 x64

Laptop: Lenovo G560

jeśli potrzeba więcej informacji proszę pisać

Przed chwilą utworzyłem nową partycję i za pomocą programu EASEUS Partition Master 9.0.0 Home Edition pliki z ukrytej partycji skopiowałem na nowo założoną - takie pliki są na tej partycji :

lenovo.png

Z góry dzięki za każdą pomoc

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Tak więc zaczynam "zabawę" zrobię wszystko to co polecaliście userowi w tamtym temacie, a o wynikach będę informował tutaj.

Pojawił się pierwszy problem nie wiem jak w programie PTeditor rozpoznać daną partycję wrzucam 2 screeny jeden z PTE'a a drugi z Easeus'a mam nadzieje że mi to jakoś ktoś wyjaśni

PTE:

pte.png

Easeus:

easeus.png

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nie było pytania już wiem.

Edytowane przez picasso
Korzystaj z funkcji Edytuj. Posty połączone. //picasso

Na początek proponuję spróbować ustawić partycję "LENOVO_PART" jako botującą czyli wg. nomenklatury programu którego używasz nadać jej status "System".

Uwaga, przygotuj jakieś narzędzie live czy choćby płytę instalacyjną z windowsem bo po powyższej czynności utracisz możliwość wystartowania systemu.

Próba ta pokaże czy konfiguracja startowa na tej partycji jest prawidłowa i czy uruchamia się odpowiedni WinPE (w tym przypadku LRS.wim o ile mnie pamięć nie myli).

pzdr

Edytowane przez picasso
12.12.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi autora. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...