Dario Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Witam. Mój problem polega na: Co chwile rozłącza mnie z komunikatorów oraz na serwisach internetowych typu youtube po krótkim czasie zatrzymuje się film i aby obejrzeć dalej muszę stronę odswieżyć. Po tym zabiegu po mniej więcej 2 min znów się zatrzymuje film, i tak w kółko. Internet od dostawcy nie stwarza problemów. Oto logi: OTL.Txt Extras.Txt ComboFix.txt Proszę o pomoc Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 W logach nie widać aktywnej infekcji. Temat zostaje przeniesiony do działu Sieci. ComboFix użyty bez potrzeby zupełnie. Prosze go poprawnie odinstalować bo nie będzie już potrzebny. Start > w polu szukania wpisz Uruchom > wklej i wywołaj polecenie "c:\users\Dario\Downloads\ComboFix.exe" /uninstall Przejdź też do panelu usuwania programów i odinstaluj śmieciarskie sponsoringi - Conduit Engine oraz uTorrentBar Toolbar, a usuwanie popraw przez narzędzie AD-Remover z opcji Clean. Jeśli chodzi o problem z internetem wykonaj raport z Net-log Odnośnik do komentarza
Dario Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Raport z Net-log: net-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 "{980A182F-E0A2-4A40-94C1-AE0C1235902E}" = Pando Media Booster Do usunięcia. Tego typu programy uwielbiają robić problemy. Zainstaluj FF 6.0. A potem jedziesz punkt po punkcie z TĄ listą, że szczególnym uwzględnieniem: - czyszczenia pamięci podręcznej, - wyłączenie IPv6, - reset stosu TCP/IP (czyli komenda netsh int ip reset reset.log do wykonania). Opisz efekty. Odnośnik do komentarza
Dario Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Odinstalowałem Pando Media Booster. I jak na razie wszystko chodzi normalnie Przetestuje jeszcze przez kilka dni. Odezwę się, póki co dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi