Skocz do zawartości

Proszę o pomoc!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Nie wiem w którym z działów umieścić ten temat, w razie błędu proszę o przeniesienie. Otóż spotkał mnie następujący problem: przez swoją nieuwagę pobrałem wirusa rzekomo podającego sie za aktualizację java shockwave player'a dla strony o identycznej szacie graficznej jak Youtube. Myślę że uporałem się z tym wirusem ponieważ skorzystałem z ESET Online Scannera, który wykrył w moim komputerze 26 trojanów, w tym "Trojan Downloader" usunąłem wspomniane przed chwilą wirusy. Potem zacząłem walczyć z nim przez otl, a następnie wykonałem wszystko zamieszczone w tym filmie:

www.youtube.com/watch?v=SDe-AI27g60.

Przed pobraniem wirusa miałem na komputerze

Nortona-oryginalną, aktualną wersję, niestety do tej pory nie udało mi się go postawić na nogi. Postawiłem za to

Avasta - wersję darmową pobraną z oficjalnej strony producenta. A teraz do rzeczy: gdy włączam komputer automatycznie uruchamia mi się tryb awaryjny. Aby skorzystać z sieci muszę w czasie włączanie mieć wciśnięty f8 i wybierać tryb awaryjny z obsługą sieci, funkcja "uruchom windows normalnie" nie daje rezultatu. Próbowałem zmienić to w "msconfig"- zaznaczony miałem tryb uruchamiania selektywnego, oraz w zakładce rozruch - bezpieczne uruchamianie. Gdy odznaczam wszystko klikam "zastosuj", a następnie "ok" i ponownie wchodzę w "msconfig" to zaznaczone mam wcześniejsze funkcje. Mało tego avasta da się już włączyć, nie da się go jednak zaktualizować, w programie wyświetla się zazwyczaj wersja bazy danych u mnie jest ona określona jako "nieznany", oraz wszystkie 8 zasłon jest nieaktywnych.

Proszę o pomoc!

P.S.

Dodam jeszcze, że na swoim laptopie mam preinstalowaną wersję Windows 7 Home Premium więc nie mam żadnej płyty.

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

Już sobie poradziłem z wirusem. Dla tych, którzy walczą z problemem: przy uruchamianiu windowsa musimy włączyć okno wyboru trybu uruchamiania (przed ładowaniem systemu wciskamy f8) i wybrać opcję Napraw Komputer! potem po załadowaniu systemu uruchamiamy funkcję diagnozowania systemu windows http://zapodaj.net/f57a26d2d06e.jpg.html, restart, dwa skany i gotowe

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...