peterek64 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Witam:) Temat założyłem w imieniu kolegi, który siedzi obok z laptopem. Problem polega na tym, że kolega właśnie podczas przeglądania Facebooka złapał jakąś infekcję, która uniemożliwiła mu uruchamianie plików .exe. Niewiele się zastanawiając zrobił to, co w jego przekonaniu było najlepsze, czyli postawił system na nowo. Jednak pojawił się nowy problem: BSOD-y, które pojawiają się (podobno, bo nie widziałem) zarówno w czasie kiedy np. rozmawia przez Skypa, jak i kiedy jego komp jest tylko włączony i nie używany. Mam wątpliwości, czy aby infekcja nie zagościła ponownie na jego lapku poprzez dysk usb, lub w inny sposób, dla tego też ten temat założyłem tutaj. System operacyjny to Vista Home Premium 32bit. A oto logi: OTL Extras Gmer Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 W raportach nie notuję żadnych śladów infekcji. Niewiele się zastanawiając zrobił to, co w jego przekonaniu było najlepsze, czyli postawił system na nowo. Jednak pojawił się nowy problem: BSOD-y, które pojawiają się (podobno, bo nie widziałem) zarówno w czasie kiedy np. rozmawia przez Skypa, jak i kiedy jego komp jest tylko włączony i nie używany. Trudno tu precyzyjnie diagnozować nie mając danych na temat BSOD: KLIK (punkt 5). Jeśli miałabym na nosa zgadywać, to pierwsze podejrzenie pod kątem BSOD zaraz po reinstalacji Windows budzi oprogramowanie zabezpieczające (skombinowanie Avast z PC Tools Firewall Plus). Ale zobaczymy co ujawnią zrzuty pamięci. . Odnośnik do komentarza
peterek64 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Dzięki, powód częstych BSOD znany - uwalone kości RAM. Temat do zamknięcia. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi