Kamilowski Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Witam, na wstępie opiszę o co chodzi. Gdyby nigdy nic, ktoś piszę mi na faceeboku po Angielsku: - "Chcesz się uśmiać?" - Odpisałem po Polsku, bo myślałem że to jakiś głupi wybryk znajomego. - Następnie po pewnym czasie dostałem link do jakiegoś filmiku. - Klikłem w niego i pisało że nie mam uaktualnionej wersji adobe flash player. - Więc pobrałem z tego linku co tam był. Wszystko ładnie chodziło, do póki nie zresetowałem PC'ta. Od tamtej pory nie mam wejścia na FaceBook'a. Przeskanowałem komputer programem: Malwarebytes' Anti-Malware Następnie użyłem RKill - wszystko na trybie awaryjnym. Nic to nie dało, tzn. wyczyścić komputer wyczyściło - ale na FaceBook'a wejść nie mogę, tak jakby nie znajdywało strony. Results of screen317's Security Check version 0.99.18 Windows XP Service Pack 2 Out of date service pack!! Internet Explorer 6 Out of date! `````````````````````````````` Antivirus/Firewall Check: WMI entry may not exist for antivirus; attempting automatic update. ``````````````````````````````` Anti-malware/Other Utilities Check: Malwarebytes' Anti-Malware Adobe Flash Player 10.3.181.26 Adobe Reader X (10.1.0) ```````````````````````````````` Process Check: objlist.exe by Laurent Malwarebytes' Anti-Malware mbamservice.exe Malwarebytes' Anti-Malware mbamgui.exe ``````````End of Log```````````` Extras.Txt OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Masz infekcję z Facebooka, która ostatnio pojawia się u nas na forum. Wykonaj poniższe czynności: Uruchom OTL i w oknie Własne opcje skanowania/Skrypt wklej następujący tekst: :Files G:\autorun.inf G:\WINDOWS\update.7.1 G:\WINDOWS\ufa G:\WINDOWS\phoenix G:\WINDOWS\update.5.0 G:\WINDOWS\update.2 G:\WINDOWS\av_ico G:\WINDOWS\update.1 G:\WINDOWS\update.tray-3-0-lnk G:\WINDOWS\update.tray-3-0 G:\WINDOWS\services32.exe :Services ddservice :Reg [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\SharedAccess\Parameters\FirewallPolicy\StandardProfile\AuthorizedApplications\List] "G:\WINDOWS\services32.exe"=- "G:\WINDOWS\update.1\svchost.exe"=- "G:\WINDOWS\update.tray-3-0\svchost.exe"=- "G:\WINDOWS\update.2\svchost.exe"=- :OTL [2008-05-08 20:27:44 | 000,000,000 | ---D | M] (Winamp Toolbar) -- G:\Documents and Settings\sandra\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\xcsqm9y7.default\extensions\{0b38152b-1b20-484d-a11f-5e04a9b0661f} :Commands [resethosts] [emptyflash] [emptytemp] Kliknij w Wykonaj skrypt. Zatwierdź restart komputera. Następnie uruchamiasz OTL ponownie, tym razem wywołujesz opcję Skanuj. Pokazujesz nowe logi z OTL oraz brakujący log z GMER . Odnośnik do komentarza
Kamilowski Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Gdy uruchamiam GMER - to wyskakuje mi blue screen! A oto log z OTL: OTL.Txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 W takim razie Gmera sobie odpuścimy już. Wykonaj poniższe zalecenia. 1. Wklej do OTL drobny skrypt o takiej zawartości: :Files G:\WINDOWS\info1 G:\WINDOWS\phoenix.rar G:\WINDOWS\unrar.exe G:\WINDOWS\ufa.rar G:\WINDOWS\rpcminer.rar G:\WINDOWS\geoiplist.rar G:\WINDOWS\loader2.exe_ok Klik w Wykonaj skrypt. Restartu nie będzie, logów nie pokazujesz już żadnych. W zamian za to użyj opcji Sprzątanie z OTL. 2. Odinstaluj prawidłowo niepotrzebny ComboFix - W Start > Uruchom > wklej i wywołaj polecenie "G:\Documents and Settings\sandra\Pulpit\ComboFix.exe" /uninstall 3. Wykonaj ważne aktualizacje: Windows XP Professional Edition Dodatek Service Pack 2 (Version = 5.1.2600) - Type = NTWorkstation Internet Explorer (Version = 6.0.2900.2180) "Mozilla Firefox 5.0 (x86 pl)" = Mozilla Firefox 5.0 (x86 pl) Nieznędna aktualizacja Windows do stanu SP3 + IE8, zaktualizuj też Firefox: KLIK. 4. Opróżnij folder Przywracania systemu: KLIK. To by było na tyle i problem powinien zniknąć. . Odnośnik do komentarza
Kamilowski Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Dzięki rozwiązało to mój problem, ale teraz w sumie mam pytanie odbiegające od tego tematu. Baardzo długo uruchamia mi się system chodzi głównie o ten pasek który wczytuje system z logiem windows. Jest na to jakaś rada aby przyspieszyć ładowanie systemu? Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 (edytowane) Baardzo długo uruchamia mi się system chodzi głównie o ten pasek który wczytuje system z logiem windows. Jest na to jakaś rada aby przyspieszyć ładowanie systemu? Tutaj mogą być szerokie przyczyny - zarówno software jak i hardware. Trzeba po prostu posprawdzać w miarę możliwości. Na próbę odinstalować NODa. Zobaczyć też czy problem występuje w trybie awaryjnym i na czystym rozruchu: KLIK Edytowane 22 Września 2011 przez picasso 22.09.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi