Punisher2010 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 A to dlatego iż jest to bardzo problematyczna poprawka a raczej jej wynik. Gdyż przy otwieraniu folderów obrazów, (które nie koniecznie mają w sobie jakieś obrazy a mimo tego windows z jakichś powodów zrobił ten folder folderem obrazów) w których jest np. duża liczba z widokiem miniatury to ten proces się mnoży o powoduje zawieszanie lub przywieszanie się komputera, i rżnie mojego proca na 100%. Wiem że to coś jest wprowadzone dla celów bezpieczeństwa, ale jak to się ma wiązać z ograniczeniem komfortu i wygody korzystania z komputera to ja dziękuje tej aplikacji. Wcześniej tego nie było a komputer działał dobrze. Myślę że moje oprogramowanie zabezpieczające wystarczy (KIS 2012) Jak to wyłączyć? Odnośnik do komentarza
Screamo Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Podbijam, mam ten sam problem, głównie gdy gram jest to strasznie odczuwalne, komp muli, gry się tną, w dodatku to pojawią się co chwilę ; / komp był nie dawno formatowany. Antywir cały czas włączony, skanowałem 2 razy, ale nic nie wykryło, ściągnałem tez program schell coś tam, ponoć tam można to wyłączyć, powyłącząłem tam pare co żre dużo procka, ale to i tak nie pomaga, na Vercslida nie ma chyba mocnych Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 jedyne chyba co może pomóc to jego kasacja, lub zmiana nazwy, co u mnie go unieruchomiło Odnośnik do komentarza
Screamo Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Znaczy że normalnie usunałeś z folderu Windows ?? nie miałeś jakichś skutków ubocznych ? jeśli tak to tez go usunę, ale póki co poczekam na odpowiedź Odnośnik do komentarza
Punisher2010 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 zmieniłem tylko jego nazwę, jest lepiej choć explorer.exe nadal zrzera dość mocno procka przy miniaturkach jak jest dużo zdjęć, są one powiększone i mają ustawioną max jakość Odnośnik do komentarza
Screamo Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Usunąłem, i nic, teraz w meneżdżeru zadań mnoży mi się rundll32.exe i mi zamula...nie moge grać, tego nie będę usuwać, bo to chyba jakiś ważny plik, nie wiem co mam już robić, no i widzę że tutaj nie ma nikogo do pomocy tez ; / Odnośnik do komentarza
DragonFire Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 A próbowaliście w takim Autorun [program] odznaczyć cięższe aplikacje? Odnośnik do komentarza
Screamo Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Skopiuje to, co napisałem na innym forum, bo troche sie z tym bawiłem ale efektu żadnego, DragonFire, dzięki, szkoda tylko,ze to ostatni tydzien wakacji, i nic nie pogram, no ale okej xd Witam wszystkich. Mam problem z plikiem rundll32.exe, w menadżeże zadań gdy pojawia sie ten proces, zżera mi ponad 90% procka, i komputer się tnie, odczuwalne jest to zwłaszcza w grach ;/ no nie mogę grac normalnie, muli minutę, po czum ustępuje na chwilę, i pojawia się znowu zamulając wszystko, w momencie wyłaczam gre i tyle z rozrywki, skanowalem kompa róznymi skanerami, Malvabytes, SpyBot, Ad-Adware, i antywirem Avast, nie wykryły nic, wcześniej ten sam problem tyczył się pliku Vercslid.exe, jednak wyczytałęm gdzieś, ze ktoś zmienił jego nazwe, i było okej, mnie to nie pomogło, aż go usunałem, teraz ten sam problem mam z rundl32.exe. Bardzo proszę o pomoc, chciałbym w coś popykać...ale nie da rady ; / wiem ze to jest ważny plik systemowy, i tak po prostu usunąć go nie można, dlatego nie wiem co mam już robić, a i wyłączylem też go w uruchamianych procesach przy starcie, ale i tak się sam włącza, proszę o pomoc. EDIT: zapomniałem napisać, ze komputer był niedawno w naprawię, miałem wymienianą kartę graficzną, i przy okazji był formatowany, problem pojawiał się od początku, ale myślałem że z czasem minie Odnośnik do komentarza
DragonFire Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Może nikt wam nie uświadomił, ale Rundll to taki pośredni program pomagający innym aplikacjom się uruchamiać. Info takie można znaleźć np tu http://www.file.net/process/rundll32.dll.html Więc myślę, że najpierw się uruchamia jakieś jedno gów**, a po chwili inne przy użyciu tego procesu. Może więc inaczej, jest taki program jak "Process Explorer", on pokazuje szczegółowo, co się uruchamia przy pomocy innych składników systemu. Można te pozycje zaznaczyć i dostać szczegółowe informacje na ich temat, jak również, zamknąć oraz co lepsze, trwale zamknąć, można też zawiesić program na jakiś czas, zrobić mu dumpa (plik z informacją o nim), przeszukać informacje o nim online, wyświetlić właściwości, w których masz tyle informacji o nim, że się można strzelić w czaszkę (to by pewnie pomogło na jakimś forum, w odnalezieniu problemu, jeśli sam sobie nie dasz rady). Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi