mamut55 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Witam bardzo serdecznie. Mam ten sam problem od kilku dni, że zamiast strony startowej pokazuje mi się te qooqlle.com. Nie umiem sobie z tym poradzić ponieważ w sprawach komputerowych jestem kompletnym laikiem. Przeczytałem kilka tematów i widzę, że koleżanka picasso nieźle ogarnia dlatego chciałbym się zwrócić o pomoc. Jak już wcześniej mówiłem: pojawia mi się ta przeglądarka zamiast wcześniejszej mojej strony startowej czyli wp.pl. Przy uruchamianiu przeglądarki (Mozilla Firefox) włączało mi się te qooqlle.com i coś takiego: hxxp://reloadevery.mozdev.org/thanks.html. Z tym drugim to przeczytałem gdzieś, że trzeba odinstalować ten program i tak też zrobiłem. Uruchomiłem ponownie przeglądarkę i już się to nie pojawiło tylko zostało te qooqlle. Trochę zainteresowałem się tym tematem i dowiedziałem się, że trzeba zrobić jakieś logi które załączam poniżej. Bardzo proszę o pomoc. Najlepiej z dokładnym tłumaczeniem kolejnych czynności ponieważ jak już wspomniałem jestem laikiem komputerowym. Od razu mówię, że będę zadawał dużo pytań bo kto pyta nie błądzi ;-) Pozdrawiam! OTL.Txt Extras.Txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zastrzeżenia do logów: - Log OTL robiony na warunkach z innego forum a nie wg tutejszych ustawień. Wszystkie sekcje mają być ustawione na "Użyj filtrowania" + nic nie wklejać w dolnym oknie. - Log z GMER robiony w złych warunkach, podczas czynnej emulacji wirtualnych napędów, nie wykonałeś wcale ogłoszenia KLIK. Przy uruchamianiu przeglądarki (Mozilla Firefox) włączało mi się te qooqlle.com i coś takiego: hxxp://reloadevery.mozdev.org/thanks.html. Z tym drugim to przeczytałem gdzieś, że trzeba odinstalować ten program i tak też zrobiłem. ReloadEvery to prawidłowe nieszkodliwe rozszerzenie. Nie było potrzeby tego deinstalować. Strona się za każdym razem otwierała, bo być może to było przywracanie poprzedniej sesji? A w kwestii czyszczenia infekcji Qooqlle: 1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :OTL FF - prefs.js..browser.search.selectedEngine: "qooqlle" FF - prefs.js..browser.startup.homepage: "http://www.qooqlle.com/" O3 - HKU\S-1-5-21-1177238915-2025429265-682003330-1003\..\Toolbar\WebBrowser: (no name) - {32099AAC-C132-4136-9E9A-4E364A424E17} - No CLSID value found. O4 - HKLM..\Run: [] File not found O4 - HKLM..\Run: [Readar_sl] C:\Documents and Settings\x\Dane aplikacji\Readar_sl.exe (Created with WinAutomation ("http://www.WinAutomation.com")) O4 - HKLM..\Run: [TunesHelper] C:\Documents and Settings\All Users\TunesHelper.exe () O4 - HKU\S-1-5-21-1177238915-2025429265-682003330-1003..\Run: [ALLUpdate] File not found O4 - HKU\S-1-5-21-1177238915-2025429265-682003330-1003..\Run: [EA Core] File not found O16 - DPF: {00000055-9980-0010-8000-00AA00389B71} "http://download.microsoft.com/download/A/7/D/A7D1EBE3-8E78-4CBE-B22B-EEECF9E3A1BC/fhg.CAB" (Reg Error: Key error.) O16 - DPF: {31435657-9980-0010-8000-00AA00389B71} "http://download.microsoft.com/download/e/2/f/e2fcec4b-6c8b-48b7-adab-ab9c403a978f/wvc1dmo.cab" (Reg Error: Key error.) [2010-02-10 07:05:03 | 000,000,881 | ---- | M] () -- C:\Documents and Settings\x\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\t4wkftrx.default\searchplugins\conduit.xml [2009-09-22 16:13:26 | 000,002,399 | ---- | M] () -- C:\Documents and Settings\x\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\t4wkftrx.default\searchplugins\daemon-search.xml [2011-08-18 12:40:43 | 000,001,860 | ---- | M] () -- C:\Documents and Settings\x\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\t4wkftrx.default\searchplugins\search.xml [2011-07-16 20:44:04 | 000,001,583 | ---- | M] () -- C:\Documents and Settings\x\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\t4wkftrx.default\searchplugins\web-search.xml [2011-05-19 03:04:49 | 000,000,000 | ---D | M] -- C:\Documents and Settings\x\Dane aplikacji\PriceGong :Reg [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main] "Start Page"="about:blank" :Commands [emptyflash] [emptytemp] Rozpocznij usuwanie przyciskiem Wykonaj skrypt. system zostanie zrestartowany i otrzymasz log z wynikami usuwania. 2. Odinstaluj sponsoringowe rozszerzenia: Otwórz menedżer rozszerzeń Firefox i odinstaluj: Babylon | DVDVideoSoftTB Toolbar | DVDVideoSoft Menu | DVDVideoSoft Toolbar | vShare. W Dodaj / Usuń programy odinstaluj Babylon toolbar. Poszukaj także w Menu Start czy nie ma deinstalatora paska DVDVideoSoft, gdyż ja go nie widzę na normalnej liście zainstalowanych. 3. Wytwarzasz do oceny: nowy log z OTL opcją Skanuj (wg ustawień z forum) + log z AD-Remover trybu skanowania. Dołącz też log powstały w punkcie 1. . Odnośnik do komentarza
mamut55 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Otwórz menedżer rozszerzeń Firefox i odinstaluj: Babylon | DVDVideoSoftTB Toolbar | DVDVideoSoft Menu | DVDVideoSoft Toolbar | vShare. Zrobione W Dodaj / Usuń programy odinstaluj Babylon toolbar Zrobione Poszukaj także w Menu Start czy nie ma deinstalatora paska DVDVideoSoft, gdyż ja go nie widzę na normalnej liście zainstalowanych. Tutaj jest taka sprawa, że znalazłem ten program w Menu Start i kliknąłem w Uninstall ale niestety wyskakuje jakieś okienko i nic więcej się nie dzieje. Tutaj załączam dwa screeny jak to wygląda: http://img42.imageshack.us/img42/9733/dvdvideosoft1.jpg http://img534.imageshack.us/img534/590/dvdvideosoft12.jpg Rozpocznij usuwanie przyciskiem Wykonaj skrypt. system zostanie zrestartowany i otrzymasz log z wynikami usuwania. log z wynikami usuwania.txt nowy log z OTL opcją Skanuj (wg ustawień z forum) OTL.Txt log z AD-Remover trybu skanowania Ad-Report-SCAN1.txt Log z GMER robiony w złych warunkach, podczas czynnej emulacji wirtualnych napędów, nie wykonałeś wcale ogłoszenia KLIK. Wykonałem ogłoszenie nr 1 z tej strony co mi podałaś do momentu "użytkownik początkujący może poprzestać tutaj i przejść do wytwarzania logów" czyli tutaj na tym poprzestałem i tworzę na nowo log GMER które znajduję się poniżej:Gmer1.txt Czekam na dalsze instrukcje Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Tutaj jest taka sprawa, że znalazłem ten program w Menu Start i kliknąłem w Uninstall ale niestety wyskakuje jakieś okienko i nic więcej się nie dzieje. Wygląda na to, że to jakieś resztki programu (w oknie bowiem powinna się pokazać pozycja programu do odinstalowania, a tu zieje pustką). W związku z tym wykończę to w całości ręcznie. 1. Uruchom AD-Remover z opcji Clean. Ta akcja przeprowadzi wstępne czyszczenie preferencji Firefox z Conduit oraz usunięcie niektórych wpisów rejestru. 2. Kolejna akcja to wykończenie wpisów, którymi AD-Remover się nie zajmie. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :Files C:\Program Files\DVDVideoSoft C:\Program Files\DVDVideoSoftTB C:\Program Files\Common Files\DVDVideoSoft C:\Documents and Settings\All Users\Menu Start\Programy\DVDVideoSoft C:\Documents and Settings\x\Dane aplikacji\DVDVideoSoftIEHelpers C:\Documents and Settings\x\Dane aplikacji\BabylonToolbar :Reg [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\URLSearchHooks] "{872b5b88-9db5-4310-bdd0-ac189557e5f5}"=- [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar\WebBrowser] "{872B5B88-9DB5-4310-BDD0-AC189557E5F5}"=- [HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar] "{872b5b88-9db5-4310-bdd0-ac189557e5f5}"=- [-HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Browser Helper Objects\{872b5b88-9db5-4310-bdd0-ac189557e5f5}] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Low Rights\ElevationPolicy\263e9c66-eefc-4448-b206-ba556dd4765c] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Low Rights\ElevationPolicy\60aa5560-ba61-4713-bfcd-e13430029880] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Low Rights\ElevationPolicy\866d7d7d-efd6-4a1d-8fbe-24444d8fd587] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Low Rights\ElevationPolicy\8f5e8f29-9ab3-4cce-aa53-15e609d25ed2] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Low Rights\ElevationPolicy\9b0915f3-3da0-4e7e-b8b0-bb38ee0e9e90] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Low Rights\ElevationPolicy\e2d36bcc-03bb-466c-889b-1beb2a826aba] [-HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Low Rights\ElevationPolicy\{2624E313-9CAF-42F8-A1F3-9D69C26E4A43}] :OTL FF - prefs.js..browser.search.defaultthis.engineName: "Search" FF - prefs.js..browser.search.selectedEngine: "Search" Klik w Wykonaj skrypt. 3. Spoza śmieci paskowych, masz na Pulpicie plik którego nie skasujesz, bo system go nie widzi: File not found -- C:\Documents and Settings\x\Pulpit\Celine Dion & Clive Griffon- When I fall in love Plikiem zajmie się Delete FXP Files. To demo, ale akurat liczba kasacji zazębia się z darmową ofertą. 4. Do oceny wystarczy tylko: log z usuwania z punktu 2 + nowy log z AD-Remover z trybu skanowania. . Odnośnik do komentarza
mamut55 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 1. Uruchom AD-Remover z opcji Clean. Ta akcja przeprowadzi wstępne czyszczenie preferencji Firefox z Conduit oraz usunięcie niektórych wpisów rejestru. Zrobione Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: ... Zrobione 3. Spoza śmieci paskowych, masz na Pulpicie plik którego nie skasujesz, bo system go nie widzi: File not found -- C:\Documents and Settings\x\Pulpit\Celine Dion & Clive Griffon- When I fall in love Plikiem zajmie się Delete FXP Files. To demo, ale akurat liczba kasacji zazębia się z darmową ofertą. Tego nie zrobiłem bo nie umiałem sobie poradzić z tym programem. Niestety nie umiem angielskiego więc ciężko się rozczytać. 4. Do oceny wystarczy tylko: log z usuwania z punktu 2 + nowy log z AD-Remover z trybu skanowania. 08192011_160523.txt Ad-Report-SCAN2.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Nie wszystko zostało wykonane. AD-Remover nadal widzi w pliku prefs.js Firefoxa wpisy po sponsorach. 1. Zamknij Firefox (jego proces musi być odładowany). Uruchom AD-Remover w trybie Clean. 2. Dokasuj ręcznie mały wpis w rejestrze. Start > Uruchom > regedit i skasuj klucz: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Low Rights\ElevationPolicy\{9BBA48F1-6395-4827-8329-97D060D23A76} 3. Zrób nowy log z AD-Remover trybu skanowanie. Tego nie zrobiłem bo nie umiałem sobie poradzić z tym programem. Niestety nie umiem angielskiego więc ciężko się rozczytać. Na jakim etapie jesteś i gdzie jest problem? . Odnośnik do komentarza
mamut55 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 1. Zamknij Firefox (jego proces musi być odładowany). Uruchom AD-Remover w trybie Clean. Zrobione. 2. Dokasuj ręcznie mały wpis w rejestrze. Start > Uruchom > regedit i skasuj klucz:HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Low Rights\ElevationPolicy\{9BBA48F1-6395-4827-8329-97D060D23A76} Zrobione. 3. Zrób nowy log z AD-Remover trybu skanowanie. Ad-Report-SCAN3.txt CytujTego nie zrobiłem bo nie umiałem sobie poradzić z tym programem. Niestety nie umiem angielskiego więc ciężko się rozczytać. Na jakim etapie jesteś i gdzie jest problem? Otwieram tą stronę na nowej karcie i już nie wiem co mam tam kliknąć... Jak kliknę ikonkę "Delete FXP Files" to otwiera mi się jakiś obrazek. Jak kliknę "More info" to otwiera mi się ta strona: http://www.jrtwine.com/Products/DeleteFXPFilesClassic.html i tam już nie wiem co mam robić. Jak możesz to napisz mi co i jak po kolei bo sam tego nie ogarnę. Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Między ostatnim oglądanym logiem z AD-Remover a aktualnym nastąpiła niepożądana modyfikacja, wstawiła się podejrzana wyszukiwarka startsear.ch: -- C:\Documents and Settings\x\Dane aplikacji\Mozilla\FireFox\Profiles\t4wkftrx.default --Prefs.js - browser.search.selectedEngine, Web Search...Prefs.js - keyword.URL, hxxp://startsear.ch/?q= 1. Otwórz Firefox, rozwiń strzałkę przy polu wyszukiwarki i wybierz opcję "Zarządzaj wyszukiwarkami". Na liście ustaw jako domyślną wyszukiwarkę Google a następnie usuń tę szkodliwą "Web Search". 2. Następnie w pasku adresów wpisz about:config, wyszukaj wartość keyword.URL i z prawokliku zresetuj do poziomu domyślnego. 3. Przeładuj Firefox i pokaż może nowy log z OTL z opcji Skanuj, bo to podejrzane skąd nagle ta wyszukiwarka tu wskoczyła. Otwieram tą stronę na nowej karcie i już nie wiem co mam tam kliknąć... Na tej stronie KLIK wybierasz do pobrania jeden z tych dwóch podkreślonych linków: Downloading The installer (contained in a 905KB ZIP file) for Delete FXP Files can be downloaded here, or use this link to down the installer executable if you cannot unpack the ZIP archive. . Odnośnik do komentarza
mamut55 Opublikowano 23 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2011 1. Otwórz Firefox, rozwiń strzałkę przy polu wyszukiwarki i wybierz opcję "Zarządzaj wyszukiwarkami". Na liście ustaw jako domyślną wyszukiwarkę Google a następnie usuń tę szkodliwą "Web Search". Zrobione. 2. Następnie w pasku adresów wpisz about:config, wyszukaj wartość keyword.URL i z prawokliku zresetuj do poziomu domyślnego. Zrobione. 3. Przeładuj Firefox i pokaż może nowy log z OTL z opcji Skanuj, bo to podejrzane skąd nagle ta wyszukiwarka tu wskoczyła. OTL1.Txt Na tej stronie KLIK wybierasz do pobrania jeden z tych dwóch podkreślonych linków Wybrałem ten program z pierwszego linku i już nawet zainstalowałem na kompie. Co dalej? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Czyszczenie z adware ukończone. Finalizacja: 1. Odinstaluj AD-Remover. W OTL użyj opcję Sprzątanie. 2. Aktualizacja programów: ========== HKEY_LOCAL_MACHINE Uninstall List ========== [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall]"{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216020FF}" = Java 6 Update 20"{D103C4BA-F905-437A-8049-DB24763BBE36}" = Skype™ 4.2"Adobe Flash Player ActiveX" = Adobe Flash Player 10 ActiveX"Adobe Flash Player Plugin" = Adobe Flash Player 10 Plugin"Gadu-Gadu" = Gadu-Gadu 7.7"ie7" = Windows Internet Explorer 7"Mozilla Firefox (3.6.20)" = Mozilla Firefox (3.6.20) - Do wykonania podstawy, czyli aktualizacja IE i Firefox, Java, Adobe Flash i Skype: INSTRUKCJE. - (Opcjonalnie) rozważ wymianę tego kalekiego starego Gadu. W temacie Darmowe komunikatory są opisane liczące się na dzień dzisiejszy alternatywy: AQQ, Kadu, WTW i Miranda. Z mojej strony znak: WTW. 3. Na koniec wyczyść foldery Przywracania systemu: INSTRUKCJE. Wybrałem ten program z pierwszego linku i już nawet zainstalowałem na kompie. Co dalej? W programie nawigujesz do ścieżki Pulpitu (C:\Documents and Settings\x\Pulpit), podświetlasz plik Celine Dion & Clive Griffon- When I fall in love i klikasz w czerwoną ikonkę kasacji. . Odnośnik do komentarza
mamut55 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Więc tak: 1. Odinstaluj AD-Remover. W OTL użyj opcję Sprzątanie. Zrobione. 2. Aktualizacja programów: Co do Firefoxa to nie chcę nowszej wersji bo nie podoba mi się wygląd i inne nowe funkcje związane z tą wersją więc pozostanę przy starej. A IE to nie wiem którą wersję wybrać tzn wiem, że mam Windows XP ale nie wiem czy to jest wersja 32 bitowa? Nie znam się dlatego pytam. Sprawdziłem wersję Adobe Flash, wersja jaką posiadam to: 10.3.183.5 więc trochę starszą. Chciałem zainstalować tą nową wersję ale niestety wyskakuje mi komunikat: Co mam z tym zrobić? Javę zaktualizowałem. Ale mam pytanie w związku z tym. Jak wchodzę na stronę: http://www.livesports.pl/ i klikam tam pierwszy lepszy mecz to wyskakuje mi jakiś błąd. Kliknę tam ok to ten komunikat zniknie i pojawi się te okno które chciałem zobaczyć np.: Da się coś z tym zrobić żeby mi ten komunikat nie wyskakiwał za każdym razem? Wcześniej przy starszej wersji Java którą odinstalowałem tego nie miałem. (Opcjonalnie) rozważ wymianę tego kalekiego starego Gadu. W temacie Darmowe komunikatory są opisane liczące się na dzień dzisiejszy alternatywy: AQQ, Kadu, WTW i Miranda. Z mojej strony znak: WTW. Co do nowego Gadu to nie ma szans, że zmienię na nowe bo raz, że mi się nie podoba, a dwa to co chwilę słyszę od znajomych, że coś im się dzieje z tym nowym gadu więc wolę sobie oszczędzić nerwów. Stare gadu mi się bardzo podoba i nie chce tego zmieniać. Bynajmniej nigdy z nim problemów nie miałem i to dla mnie najważniejsze. Inne komunikatory nie wchodzą w grę. 3. Na koniec wyczyść foldery Przywracania systemu: INSTRUKCJE. To zrobiłem. W programie nawigujesz do ścieżki Pulpitu (C:\Documents and Settings\x\Pulpit), podświetlasz plik Celine Dion & Clive Griffon- When I fall in love i klikasz w czerwoną ikonkę kasacji. A tego nie umiem zrobić ponieważ wchodzę w ten program i wyskakuje mi takie coś: Nie mam zielonego pojęcia co mam z tym zrobić. Nie widzę tam takiej opcji jak była przedstawiona w Twoim poprzednim poście. No i wszystko po angielsku którego ni w ząb nie umiem.... :/ Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 28 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2011 (edytowane) Co do Firefoxa to nie chcę nowszej wersji bo nie podoba mi się wygląd i inne nowe funkcje związane z tą wersją więc pozostanę przy starej. Twój wybór, ale aktualizacje przeglądarki są tu podawane z określonego powodu: łatanie luk / niwelacja zagrożeń, które wypływają z faktu posługiwania się przestarzałą wersją. A IE to nie wiem którą wersję wybrać tzn wiem, że mam Windows XP ale nie wiem czy to jest wersja 32 bitowa? Posiadany przez Ciebie Windows XP to 32-bit. Zrobiłem. Ale mam pytanie w związku z tym. Jak wchodzę na stronę: http://www.livesports.pl/ i klikam tam pierwszy lepszy mecz to wyskakuje mi jakiś błąd. Czyli deinstalacja Java była niekompletna, z Firefoxa nie zostało wymontowane starsze rozszerzenie Java Quick Starter: FF - prefs.js..extensions.enabledItems: jqs@sun.com:1.0[2010-08-08 13:35:17 | 000,000,000 | ---D | M] (Java Quick Starter) -- C:\PROGRAM FILES\JAVA\JRE6\LIB\DEPLOY\JQS\FF Problem omawiany już na forum (KLIK). W celu rozwiązania tego określonego błędu: Pod kątem Firefox (rozumiem, że się mimo wszystko uruchamia): wejdź do menedżera rozszerzeń / wtyczek i odmontuj Java Quick Starter. Pod kątem ogólnym: wyłącz QuickStarter w panelu Java KLIK. Sprawdziłem to i wersję jaką posiadam to: 10.3.183.5 więc trochę starszą. Chciałem zainstalować tą nową wersję ale niestety wyskakuje mi komunikat Na początek odinstaluj w Dodaj / Usuń wszystkie wystąpienia Flash, po tym zabierz się za instalację nowej wersji. Co do nowego Gadu to nie ma szans, że zmienię na nowe bo raz, że mi się nie podoba, a dwa to co chwilę słyszę od znajomych, że coś im się dzieje z tym nowym gadu więc wolę sobie oszczędzić nerwów. Stare gadu mi się bardzo podoba i nie chce tego zmieniać. Bynajmniej nigdy z nim problemów nie miałem i to dla mnie najważniejsze. Inne komunikatory nie wchodzą w grę. Ale ja nie mówię o wymianie na nowsze wersje Gadu (są okropne) tylko o wybraniu alternatywy (konkretnie piję do WTW, który Twoje stare Gadu bije na głowę obsługą ... Gadu). A Twoje stare Gadu to: niski poziom bezpieczeństwa (nie ma szyfrowania), niezdolność obsługi własnej sieci (m.in. problem wysokich numerów), a na widoku dodatkowe problemy zgodności wkrótce (już idzie GG11). Pytaniem jest: dlaczego alternatywy nie wchodzą w grę? Podaj dobry powód. A tego nie umiem zrobić ponieważ wchodzę w ten program i wyskakuje mi takie coś To wygląda jakbyś uruchamiał instalator programu a nie program .... Skąd go uruchamiasz? Po zainstalowaniu (co wygląda na wykonane widząc podany tu zrzut ekranu) powinien istnieć skrót do programu w Menu Start. Ten uruchom. . Edytowane 28 Września 2011 przez picasso 28.09.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi