blacharz12 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 A więc tak, jakies 1-2 tygodnie temu podczas gry na serwerach Sniper elite zauwazylem ze niektore pakiety danych internetowych zostaja utracone. Przy grze uzywam programu Teamspeak3, ktory umozliwia komunikacje ze znajomymi. W tym programie mozna sprawdzic swoj aktuany ping oraz utrate pakietow, moj wynik to 41-43 pingu oraz 3%-15% utraty pakietow troche, co do pingu jest wporzadku zawsze taki byl ale pakiety przewaznie wahały sie od 0%-1,5%. poczytalem troche i postanowilem sprawdzic droge mojego internetu poprzez program Winmtr wynik zaskoczyl mnie poniewaz okazalo sie ze do mojego kompa dochodzi 99% pakietow czyli max. 1% utraty. Więc przyszla mi mysl ze to wirus, skanowalem pierw Avastem wynik: 3 robaki usuniete ale problem byl dalej wiec kolega polecil Malwarebyte Anty-malware po skanie nalazlem kolejne 2 trojany, lecz problem nie zniknal wkoncu znajomy polecil mi ComboFixa.Dzisiaj widzac ze problem dalej istnieje postanowilem uzyc combofixa. Oto log : Serdeczne Dzięki za pomoc ComboFix.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Przed kolegą spora edukacja, ComboFix w ogóle nie powinieneś uruchamiać w domu KLIK. Nic Ci z tego nie przyszło, narzędzie nie służy do rozwiązywania wszystkich problemów jak leci. Proszę się dostosować do zasad działu: KLIK. Obowiązkowe tu logi to OTL + GMER. Raportu ComboFix już nie usuwaj, by było wiadome co narzędzie zbroiło. Odnośnik do komentarza
blacharz12 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 a wiec zrobilem logi o ktore prosiles/las a tak a marginesie przy robieniu logow na dysku powstaly rozne pliki czy mozna je usunac ? czy sa potrzebne ? i czy wgl szkodza systemowi? Extras.Txt OTL.Txt gmer.txt Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 A więc tak, jakies 1-2 tygodnie temu podczas gry na serwerach Sniper elite zauwazylem ze niektore pakiety danych internetowych zostaja utracone. Przy grze uzywam programu Teamspeak3, ktory umozliwia komunikacje ze znajomymi. W tym programie mozna sprawdzic swoj aktuany ping oraz utrate pakietow, moj wynik to 41-43 pingu oraz 3%-15% utraty pakietow troche, co do pingu jest wporzadku zawsze taki byl ale pakiety przewaznie wahały sie od 0%-1,5%. poczytalem troche i postanowilem sprawdzic droge mojego internetu poprzez program Winmtr wynik zaskoczyl mnie poniewaz okazalo sie ze do mojego kompa dochodzi 99% pakietow czyli max. 1% utraty. Czy bierzesz pod uwagę wpływ Avast? Więc przyszla mi mysl ze to wirus, skanowalem pierw Avastem wynik: 3 robaki usuniete ale problem byl dalej wiec kolega polecil Malwarebyte Anty-malware po skanie nalazlem kolejne 2 trojany, lecz problem nie zniknal W ogóle nie podałeś co to były za wyniki, by można je było ocenić i sklasyfikować ich ważność. Oceniając wszystkie dostarczone tu logi: nie widzę żadnych podstaw do analizy tematu w dziale Malware, nie notuję to żadnych obiektów infekcji. Tylko wykonaj drobnostki (oczywiście nie wpłyną w ogóle na problem główny): 1. Wyczyszczenie preferencji przeglądarek ze sponsorów. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej: :OTL IE - HKU\S-1-5-21-1801674531-583907252-725345543-1004\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = "http://search.conduit.com?SearchSource=10&ctid=CT2504091" FF - prefs.js..browser.search.defaultthis.engineName: "Softonic-Eng7 Customized Web Search" FF - prefs.js..browser.search.defaulturl: "http://search.conduit.com/ResultsExt.aspx?ctid=CT2405280&SearchSource=3&q={searchTerms}" FF - prefs.js..keyword.URL: "http://search.conduit.com/ResultsExt.aspx?ctid=CT2405280&q=" [2011-08-01 14:34:45 | 000,000,000 | ---D | M] (Softonic-Eng7 Community Toolbar) -- C:\Documents and Settings\Młodzież\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\rzknkuyj.default\extensions\{414b6d9d-4a95-4e8d-b5b1-149dd2d93bb3} [2011-07-11 00:10:02 | 000,000,000 | ---D | M] (Vuze Remote Community Toolbar) -- C:\Documents and Settings\Młodzież\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\rzknkuyj.default\extensions\{ba14329e-9550-4989-b3f2-9732e92d17cc} [2011-07-10 23:54:47 | 000,000,000 | ---D | M] (Conduit Engine) -- C:\Documents and Settings\Młodzież\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\rzknkuyj.default\extensions\engine@conduit.com [2011-06-20 14:06:06 | 000,000,929 | ---- | M] () -- C:\Documents and Settings\Młodzież\Dane aplikacji\Mozilla\Firefox\Profiles\rzknkuyj.default\searchplugins\conduit.xml [2011-08-15 20:57:18 | 000,000,000 | ---D | M] -- C:\Documents and Settings\Młodzież\Dane aplikacji\PriceGong Klik w Wykonaj skrypt. Popraw przez AD-Remover uruchomiony w trybie Clean. 2. Prawidłowa deinstalacja ComboFix. Start > Uruchom > wpisz komendę: "C:\Documents and Settings\Młodzież\Moje dokumenty\Pobieranie\ComboFix.exe" /uninstall To spowoduje także: przestawienie widoczności ukrytych i wyczyszczenie punktów Przywracania systemu. a tak a marginesie przy robieniu logow na dysku powstaly rozne pliki czy mozna je usunac ? czy sa potrzebne ? i czy wgl szkodza systemowi? Jakie pliki? 1. Po pierwsze: skan ComboFix i skan OTL przestawiają widoczność ukrytych i po tym pokazują się pliki / katalogi, które w systemie są od początku tylko ich po prostu nie widziałeś. Do takiej kategorii obiektów nagle widocznych należą np.: System Volume Information = katalogi Przywracania systemu, RECYCLER = prawdziwe katalogi Kosza, NTLDR + NTDETECT.COM + BOOT.INI = niezbędne pliki startowe Windows..... Oczywiście nie ma tu żadnych kwalifikacji na usuwanie. A widocznością steruje się poprzez dwie opcje w Mój komputer > Narzędzia > Opcje folderów > Widok: Pokaż ukryte pliki i foldery + Ukryj chronione pliki systemu operacyjnego. 2. Po drugie: stosowałeś ComboFix, kolega nie powiedział jak go odinstalować, by usunąć składniki generowane przez ComboFix. A jego deinstalacja nie usunie też Konsoli Odzyskiwania zainstalowanej przez ComboFix (instrukcje są w opisie ComboFix). . Odnośnik do komentarza
blacharz12 Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 a wiec tak zrobilem tak jak mowiles odinstalowalem combosa, tylko ze problem nie zniknal, co masz na mysli piszac wplywy avast ? ja go uzywam juz od kilku dobrych lat i zawsze pakiety byly takie same wiec nie widze tu jakiejkolwiek szkody z powodu avasta. ??? Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 18 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2011 a wiec tak zrobilem tak jak mowiles odinstalowalem combosa, tylko ze problem nie zniknal, Przecież mówiłam: Tylko wykonaj drobnostki (oczywiście nie wpłyną w ogóle na problem główny) To były akcje poboczne. Skoro uruchamiałeś (zupełnie niepotrzebnie) ComboFix, to należało narzędzia się w prawidłowy sposób pozbyć. co masz na mysli piszac wplywy avast ? ja go uzywam juz od kilku dobrych lat i zawsze pakiety byly takie same wiec nie widze tu jakiejkolwiek szkody z powodu avasta. ??? Podsuwam myśl, że czynności Avasta może coś tu mają do rzeczy w kwestii pracy sieci. To, że go używasz od kilku lat to nie jest argument z podstawowego powodu: ten program podlega aktualizacji, jego sterowniki się zmieniają. Poza tym: ominąłeś pytanie o podanie co wykryły skanery zanim się tu zgłosiłeś, ja nie widzę podstaw do prowadzenia tematu w dziale Malware, temat przesuwam do działu Sieci. Dostarcz log z Net-Log. . Odnośnik do komentarza
blacharz12 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 log z net-loga co do avasta wylaczylem go i pakiety dalej sie gubia wiec to raczej nie tu jest problem. net-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Uruchom z uprawnieniami admina (czyli de facto z konta administratorskiego) Wiersz poleceń (Start -> Programy -> Akcesoria), wpisz komendę: netsh int ip reset reset.log Po jej wykonaniu się, uruchom ponownie komputer. Proponuję wymienić na próbę kabel pomiędzy Twoim komputerem a routerem. Odnośnik do komentarza
blacharz12 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 wiersz wpisalem tak jak kazales tylko ze niewiem czy on dziala bo nic sie nie robi poprostu wpisalem enter moment cos sie niby dzieje i wyskakuje nowy wiersz polecenia... wiec niewiem czy o to chodzilo jesli tak to nie podzialalo. Co do kabla to bede musial skolowac dopiero ; /. Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zadziałało. Możesz podać nowy raport z Net-log. Sprawdzimy, czy coś to dało. Odnośnik do komentarza
blacharz12 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 oto log a tak na marginesie jak nazywa sie ten kabel(tak zebym go mogl w sklepie kupic) i w jakiej cenie mniej wiecej ? net-log.txt Odnośnik do komentarza
DawidS28 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Kabel Ethernet (RJ-45). Kabel jest baaaardzo tani, hurtowo kupowałem za jakieś 0,30 zł za metr. Cat. 5E - najczęściej wykorzystywana, dla Twoich celów spokojnie wystarczy. Jeśli to nic nie da, to zgłoś problem do dostawcy Internetu. Odnośnik do komentarza
blacharz12 Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 okej dzieki za pomoc chyba chodzi o kabel bo dzisiaj neta mi odlaczylo odlaczylem kabel-podlaczylem i net byl wiec kabel piwinien zalatwic sprawe zobaczymy Serdeczne Dzieki Odnośnik do komentarza
blacharz12 Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 niestety kupno nowego przewodu nic nie dalo jakies pomysly ? moze problem lezy w wejsciu a nie w kablu, a zreszta sam juz niewiem .. Odnośnik do komentarza
atasuke Opublikowano 20 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2011 (edytowane) Jeśli to nic nie da, to zgłoś problem do dostawcy Internetu. Zrób tak jak napisał wcześniej Dawid skontaktuj się ze swoim dostawcą neta i powiedz mu co się dzieje. Może problem leży po ich stronie. Jeżeli u nich wszystko będzie w porządku to będziemy szukać u ciebie. Chyba że wykluczyłeś już taką możliwość to napisz co ci powiedzieli. Edytowane 20 Sierpnia 2011 przez Nuriel Odnośnik do komentarza
blacharz12 Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 (edytowane) Do zamkniecia, troche pokrzyczec wystarczylo i pakiety wrocily do normy : D Edytowane 27 Sierpnia 2011 przez DawidS28 Ok, zamykam. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi