Skocz do zawartości

XP Security 2012

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,od parudni mam straszny problem z wirusem udającym program antywirusowy - XP Security 2012. Próbowałem paru programów antywirusowych,nic to nie daje. Żaden program nie chce się włączyć, wirus blokuje przeglądarki internetowe.

Czy ktoś pomółby mi i wytłymaczył najprościej jak się da co mam robić?

Program zapaskudził laptopa mojej żony wic pisze z stacjonarnego.

Nadmieniam ze jestem z pokolenia UNIVAC i nie wszystko jest takie proste.

Extras.Txt

OTL.Txt

Pomoc jest darmowa, ale proszę rozważ przekazanie dotacji na utrzymanie serwisu: klik.

1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej:

:OTL
O4 - HKLM..\Run: [KernelFaultCheck]  File not found
O4 - HKCU..\Run: [2107092403] C:\Documents and Settings\ola\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\liw.exe ()
O4 - HKCU..\Run: [PKTray]  File not found
O35 - HKCU\..exefile [open] -- "C:\Documents and Settings\ola\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\liw.exe" -a "%1" %* ()
O37 - HKCU\...exe [@ = exefile] -- "C:\Documents and Settings\ola\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\liw.exe" -a "%1" %* ()
[2011-08-15 07:39:29 | 000,013,410 | -HS- | M] () -- C:\Documents and Settings\ola\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\x7j510s5ec5g1gsbv
[2011-08-15 07:39:29 | 000,013,410 | -HS- | M] () -- C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\x7j510s5ec5g1gsbv

:Commands
[emptyflash]
[emptytemp]

Rozpocznij usuwanie przyciskiem Wykonaj skrypt. System zostanie zrestartowany. Powinien automatycznie otworzyć się log z wynikami usuwania. EXE zostaną odblokowane.

2. Wykonaj nowy log z OTL opcją Skanuj. Dołącz też log z wynikami usuwania powstały w punkcie 1.

.

używał do tego ComboFix

To teraz pokaż co zostało zmalowane, bo skoro kolega używał ComboFix, to jest jednoznaczne (= nie potrafił tego rozwiązać bez tego narzędzia!), a aplikacji nie stosuje się w domu.

ComboFix generuje log C:\ComboFix.txt. Zaprezentuj ten raport. Nie uruchamiaj narzędzia ponownie. Ponadto, proszę o nowy log z OTL.

.

Nie do końca zostały usunięte wszystkie składniki infekcji.

1. Uruchom OTL i w sekcji Własne opcje skanowania / skrypt wklej:

:OTL
[2011-08-15 14:40:47 | 000,013,300 | -HS- | M] () -- C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji\x7j510s5ec5g1gsbv
[2011-08-15 14:40:46 | 000,013,300 | -HS- | M] () -- C:\Documents and Settings\ola\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\x7j510s5ec5g1gsbv
IE - HKCU\..\URLSearchHook: {472734EA-242A-422b-ADF8-83D1E48CC825} - Reg Error: Key error. File not found

:Commands
[emptyflash]
[emptytemp]

Klik w Wykonaj skrypt. Po restarcie uzyskasz log z wynikami usuwania, który należy zaprezentować.

2. Wykonaj również skanowanie za pomocą programu Malwarebytes' Anti-Malware i przedstaw raport (o ile nie będzie pusty).

.

Mnie chodziło tylko o log z usuwania, powinien być w katalogu D:\_OTL (z dysku D uruchamiałeś OTL). Pro forma wymień logi w poście powyżej (zadanie widać, że się wykonało). Poza tym, nie ma wyników skanu w Malwarebytes.

Edytowane przez picasso
16.09.2011 - Temat zostaje zamknięty z powodu braku odpowiedzi. //picasso
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...