tailor888 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Witam. Jakiś czas temu na mój laptop został wrzucony program spyware. Osoba która to zrobiła sama się do tego przyznała, jednak nie chce powiedzieć jaki to program, ani go usunąć. Działanie programu objawia się tym, że ta osoba wie kiedy jestem podłączony do internetu, zna strony które przeglądam i hasła. Prawdopodobnie ma też wgląd do mojego pulpitu. Program działa przez internet, poza siecią LAN. Został zainstalowany bezpośrednio z płyty. Niestety, zanim trafiłem na to forum wykonałem skan ComboFixem. Nie spowodował on żadnych wyraźnych szkód. Usunął 2 programy, ale nie jestem pewien czy były to wirusy, a tym bardziej czy to był ten konkretny spyware. W każdym razie do pozostałych logów(OTL, Security Check), dołączam też log z ComboFixa. Będę bardzo wdzięczny za jakąkolwiek udzieloną pomoc. Posiadam system Windows 7 64 bit Service Pack 1 Pozdrawiam. Results of screen317's Security Check version 0.99.18 Windows 7 (UAC is enabled) Internet Explorer 8 `````````````````````````````` Antivirus/Firewall Check: avast! Free Antivirus WMI entry may not exist for antivirus; attempting automatic update. ``````````````````````````````` Anti-malware/Other Utilities Check: Spybot - Search & Destroy Java 6 Update 26 Out of date Java installed! Flash Player Out of Date! Adobe Flash Player 10.0.32.18 ```````````````````````````````` Process Check: objlist.exe by Laurent system32 AvastSvc.exe -?- ``````````End of Log```````````` OTL.Txt Extras.Txt ComboFix log.txt Odnośnik do komentarza
Landuss Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 W logach nie widać niczego niepokojącego, a ComboFix usunął drobne spyware. Ale to nie było nic groźnego. Wykonaj jedynie poniższe zalecenia: 1. Odinstaluj prawidłowo ComboFix a więc wejdź w Start > w polu szukania wpisz Uruchom > wklej i wywołaj polecenie "F:\ComboFix.exe" /uninstall 2. Całkowicie odinstaluj Spybot Search & Destroy - program przestarzały, brak wsparcia dla twojego systemu 64-bit. 3. Wykonaj ważne aktualizacje oprogramowania: Internet Explorer (Version = 8.0.7601.17514) "{26A24AE4-039D-4CA4-87B4-2F83216023FF}" = Java 6 Update 26 "{AC76BA86-7AD7-FFFF-7B44-A91000000001}" = Adobe Reader 9.1 MUI "avast5" = avast! Free Antivirus "Opera 11.11.2109" = Opera 11.11 Adobe Flash Player 10.0.32.18 Szczegóły aktualizacyjne tutaj: KLIK. . Odnośnik do komentarza
tailor888 Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2011 Dziękuję za przejrzenie logów, ale nadal martwi mnie, że ten wirus może nadal gdzieś być. Czy możliwe byłoby wyśledzenie go poprzez sprawdzenie portów programem fport? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi