marekwjk Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Witam zespół ze starego Searchengins! I z pytaniem od razu jak w temacie. Konserwacja systemu zgłasza mi błędy a chkdsk nic nie wykazuje. Mam 4 dyski w raid 5, system na ssd 60gb i 2 dyski ata na płycie. Jak usunąć ten komunikat bo mnie lekko denerwuje? Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 zero konkretów. Chciałeś się pochwalić ile masz dysków? Odnośnik do komentarza
switch48 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 W sieci znalazłem coś takiego => klik Może to jest spowodowane błędnym działaniem "chkdsk" pod W7??? Odnośnik do komentarza
Anonim3 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Tak switch48 - to bardzo świeże info, zaledwie z przed dwóch lat, hmmmm wtedy to win7 był chyba w fazie testów początkowych wersji. Odnośnik do komentarza
marekwjk Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 zero konkretów. Chciałeś się pochwalić ile masz dysków? Wow a jakie konkrety? Myślałem, że ilość dysków ma znaczenie dla chkdsk w super win7. Ponawiam powoli pytanie... W konserwacji systemu Windows 7 mam zgłoszenie, że mój komputer na którymś dysku ma błędy woluminu. Nie jest wyszczególnione na którym i gdzie. Sprawdziłem wszystkie dyski chkdsk i w wyniku otrzymałem informację o prawidłowym stanie mych dysków. No i pytanie - jak pozbyć się tego komunikatu w konserwacji systemu. A propo odpowiedzi "switch48" - tez to mam gdy daję chkdsk /f/r na dysku, na raidzie 5 - program zajmuje mi 12 G pamięci i pod koniec wyświetla krzaczki typu ?9)??. Pełen skan mogę zrobić jedynie startując win z płyty dvd..... Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Konkrety: chociażby wersja Windows 7 (czy to goły czy z SP1) gdyż objawy, które opisujesz, prawdopodobnie mogą być rozwiązane tą oto łatką: KB2498472 (która jest częścią SP1). Odnośnik do komentarza
marekwjk Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Windows 7 home premium kupiony, nie crakowany, z SP1, x64, wszystkie łatki aktualne. W domu sprawdzę ale powinna już być..... Dzięki za odpowiedź Picasso Marek Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Windows 7 home premium kupiony, nie crakowany, z SP1, wszystkie łatki aktualne. Skoro masz SP1, to łata się nie aplikuje (bo już jest zawarta w SP1). Inne pytanie: czy na tym systemie są jakieś aplikacje tworzące wirtualne maszyny? Odnośnik do komentarza
marekwjk Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 I tu mnie masz, mam zainstalowanego VirtualBox'a bo nie miałem dostępu do kochanego subedita Marek Odnośnik do komentarza
picasso Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Skoro tu jest VirtualBox (może generować objawy z podanego artykułu MS), to ja bym sprawdziła co się stanie po jego całkowitym usunięciu. W ramach testu. Gdyby wyszło, że to pochodna tej aplikacji, to tu chyba nic się nie da zrobić. Odnośnik do komentarza
marekwjk Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 (edytowane) Czyli nie mam się denerwować tym komunikatem ... Ok, dzięki, w domu sprawdzę wieczorem Marek Edytowane 12 Grudnia 2011 przez picasso 12.12.2011 - 4 miesiące, brak wyraźnej konkluzji, zamykam. //picasso Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi