Adriano2747 Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Witam moje pytanie jest następujące czy ta płyta główna : GA-945GCM-S2L będzie w stanie obsłużyć procesor intel core i3 ? jeżeli tak to ok a jeśli nie to jaki najmocniejszy procek jest w stanie obsłużyć w podobnej lub trochę niższej cenie ? ps. jeśli dobrze rozumiem to tam wejdą tylko ramy 667mhz tak ? Odnośnik do komentarza
DragonFire Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Przecież masz wyraźnie napisane: Intel® Core™ 2 Extreme/ Intel® Core™ 2 Duo/Intel® Pentium® D/ Intel® Pentium® 4/ Intel® Celeron® Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2011 Innymi słowy nie ta podstawka procesora. Poza tym na stronce masz link Obsługa CPU, gdzie wymienione są wszystkie obsługiwane procesory. Z tym, że w kolumnie Since BIOS Version wykazano od której wersji BIOS-u. N/A = Not support (nie wspierane). Odnośnik do komentarza
Adriano2747 Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Dobrze. Przepraszam że nie zauważyłem tych linków. Mam jeszcze jedno pytanie jeśli tam pisze że obsługiwana pamięć ram to 4Gb to jest to na jednym slocie czy łącznie ta płyta obsługuje 4Gb ? Odnośnik do komentarza
3oo Opublikowano 8 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2011 IMHO łącznie, czyli max. po 2 GB na slot. Myślę, że to nawet wynika z linku ze stronki tj. Lista obsługiwanych pamięci. W kolumnie Size widać max. 2 GB dla obu trybów Single-channel/Dual-channel. Odnośnik do komentarza
Adriano2747 Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 OK dzięki bardzo temat do zamknięcia ;-) Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi